Laura Hartman

Laura Hartman

Tillitsdelegation

Nationalekonom med stort samhällsengagemang

Pol mag från Helsingfors universitet 1997 och forskarstudier vid Uppsala universitet har gett Laura Hartman ett nationalekonomiskt perspektiv på samhället. Hon har forskat om arbetsmarknad och arbetsmarknadspolitik och lett forskningsprojekt om den konkurrensutsatta välfärdssektorn samt publicerat en bok om konkurrensens konsekvenser.

Sjukfrånvaron, utbildningssystemet, hälso- och sjukvårdens utmaningar samt jämställdhet i arbetslivet och i hemmet är ytterligare teman som Laura forskat och föreläst om. Åren i Finanspolitiska rådet utvecklade hennes kunskaper om makroekonomin i stort.

Som chef på Statskontoret, SNS och Försäkringskassan har hon utvecklat analysavdelningar som gör nytta på riktigt för sina uppdragsgivare. Hon har också varit del av högsta myndighetsledningen i omfattande förändringsprocesser. Laura Hartman brinner för att tillsammans med medarbetare ta fram kvalitetssäkrande processer som säkerställer såväl användarnytta som vetenskaplig excellens. Sedan 2021 är Laura chefsekonom på LO.

20 år som forskare och chef i kunskapsintensiva organisationer har gjort Laura till en erfaren, engagerande och pedagogisk föreläsare som utgår från ett samhällsekonomiskt perspektiv och anpassar budskapet till publiken.

Sagt om Laura som föreläsare;
Laura Hartman föreläste på Stora Ledarskapsdagen 2015 för över 500 ledare och var en av de mest uppskattade talarna. I utvärderingen fick hon betyget 4,05 av 5.0. Hon var föredömligt förberedd, pedagogisk och konkret -Kompetensinstitutet.

Pressbilder

Laura Hartman

Laura Hartman

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2