Lars Gustafsson

Lars Gustafsson

Framtiden blir inte - den skapar vi tillsammans

Lars Gustafsson är en föreläsare som ger nya perspektiv på ledarskap, som inspirerar och söker nya lösningar på gamla problem. Uppmärksammad skolrektor, visionär och nytänkare.

Lars Gustafsson har utbildat tusentals chefer i allt från konflikthantering till hur arbetsglädje och prestationskultur skapas. Med föreläsningar på alla stora konferenser inom välfärds-området och för företag och organisationer har Lars skapat en kunskapsbank som han generöst delar med sig av. Med en ledarskapserfarenhet från prisbelönad chef till avsked vet Lars vad det innebär att gå igenom förändringens olika rum som individ, grupp och organisation.

Lars Gustafsson har tillsammans med sina medarbetare byggt upp kommunal välfärd på ett sätt som ingen annan. Först som rektor, med uppdrag att bygga upp och utveckla en skola i världsklass, därefter som ansvarig för att omvandla kommunala förvaltningarna till ett välfärdsföretag, Väsby Välfärd. Han har erhållit många utmärkelser i sitt arbete som rektor för Nya Elementar i Bromma. Skolan vann Stockholms stads kvalitetsutmärkelse 2005 och 2007 samt den nationella kvalitetsutmärkelsen, Bättre Skola 2008. Lars Gustafsson uppmärksammades även på Kompetensgalan 2006 och utsågs till Ung Chef 2007 för sitt mod att ständigt ifrågasätta gamla strukturer, hitta nytänkande lösningar och genomdriva förändringar.

En bra föreläsning är både underhållande och kompetenshöjande. En riktigt bra föreläsning inspirerar, motiverar och utmanar till att pröva nya vägar. I föreläsningarna arbetar han med musik, film och bild för att reflektera och lära. Medskapande övningar och konkreta verktyg är också återkommande inslag i föreläsningarna. Lars skräddarsyr föreläsningarna utifrån kundens behov och erbjuds i tre olika format;
• Inspirationsföreläsning 1-2 timmar
• Föreläsningsworkshop, 3-4 timmar
• Utbildningsföreläsning 7-8 timmar

Det ska vara kul att gå till jobbet - annars är det inte roligt - föreläsningskonsert.

Vi står ständigt inför nya utmaningar och förändringar i arbetslivet. Vi känner oss kanske både stressade och otillräckliga samt lite uppgivna emellanåt. För att hantera ökade krav på kvalitet och effektivitet, måste vi arbeta systematiskt och tillsammans. Det är engagerade och kompetenta medarbetare och ledare i en välskött organisation som tillsammans skapar en bra verksamhet. Föreläsningens syfte är att inspirera, motivera och utmana varje deltagare att ta ytterligare ett steg i jagets, lagets och verksamhetens förbättringsarbete.
• LedarSKAPA medarbetarKRAFT och tillsammansKOMPETENS
• Förändringens fyra rum - kollegorna, verksamheten och jag
• Kommunikation och konflikthantering som utvecklar och förbättrar
• Kvalitetsarbetets ABC - värderingar, arbetssätt och verktyg

Engagerande och extremt delaktiga medarbetare och chefer är nyckel till nöjda kunder och bra resultat. Hur får vi medarbetare och chefer som vill, kan och vågar? Vilka är framgångsfaktorerna och vilka är fallgroparna? Hur skapas en arbetsplats där alla idéer bejakas och alla deltar i beslutsprocessen, där mod, prestigelöshet, humor och rätt inställning har högsta prioritet?

Den här föreläsningen förstärks av Anna-Lena Winters musiktolkningar av bl.a. John Lennon, Johnny Cash, Lucinda Williams, Amy Winehouse, Adele, Pretenders, Bob Dylan, Neil Young och Rolling Stoners.

Sagt om Thord;
Tusen tack för en intressant och inspirerande föreläsning! Alla jag talade med senare tyckte det var riktigt bra, nyttigt och framfört på ett roligt sätt. Så sent på dagen i en lokal på syre kan vara en utmaning för vem som helst att försöka väcka folks intresse, men du lyckades med det. Tack än en gång! - Kronofogdemyndigheten.

Vi vill tacka dig för en suverän föreläsning. Du fick ett medelbetyg på 4,8 i en skala på 1-5. - Nacka Kommun.

Av utvärderingarna att döma fick du högsta betyg (och detta i en mycket hård konkurrens, som du ser av programmet) Högsta betyg var 5 och det fick du genomgående, förutom del "555", 6:or och till med 10! - SIPU international på uppdrag av SIDA

Artiklar

Lars Gustafsson

Underhållande föreläsare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2