Karolina Palutko Macéus
Fotograf: Dan Norrå

Karolina Palutko Macéus

Det är jag som äger...

Författaren och journalisten Karolina Palutko Macéus är en van moderator som har lätt för att sätta sig in i olika ämnen snabbt samt på ett strukturerat sätt förklara och sätta saker i ett intressant sammanhang.

Efter över 20 år inom media framför allt som ekonomijournalist är Karolina van att arbeta under press och se till att innehåll och leverans blir så bra som möjligt. Något som är till stor nytta i rollen som moderator. Hon har god erfarenhet av både näringslivet och offentlig sektor. Hon är inte rädd för att ställa om en fråga om svaret är för spretigt eller för svårt att förstå.

Hon har lett allt ifrån större evenemang som Avanza Forum i Globen till mindre seminarier och pressdagar runt om i landet, inte minst under politikerveckan i Almedalen. Ämnena varierar ständigt och har handlat om alltifrån vems ansvar det är att människor pensionssparar, till vad samhällsnotan för utanförskap kan bli eller vad fintech betyder för Sverige - för att nämna några. Karolina har också hållit i pressdagar bland annat för Björn Ulvaeus fastighetsprojekt Slottsholmen i Västervik och med skådespelarna inför biofilmen Lyrro - Ut- & invandrarna.

Karolina är medveten om att varje uppdrag är unikt och kräver olika angreppssätt och förberedelser. Hon är van att hitta rätt ton tillsammans med uppdragsgivaren för just det specifika uppdraget. Det kan handla om att vara väldigt saklig eller att hitta en humoristisk knorr eller en annorlunda ingång på ett annars "torrt" ämne. Men det kan också handla om att hjälpa till att hitta intressanta paneldeltagare för att få en spänstig och intressant diskussion samt att fungera som ett bollplank för att skapa trygghet inför uppdraget.

En av Karolinas styrkor är att hon inte bara har god kunskap om journalistikens drivkrafter, hon har också erfarenhet av att vara på andra sidan – med andra ord den som behöver svara på frågor och bemöta journalister. Efter att ha varit presschef på Finansinspektionen förstår hon hur myndigheter fungerar och inser också att det finns en stor diskrepans kring vad myndigheter faktiskt gör och kan göra och vad medborgarna anser att de bör göra. En inte alltid så lätt fråga att bena ut.

Förutom på Finansinspektionen och på Dagens industri har Karolina jobbat för flertalet stora redaktioner som TV4 Nyheterna, Affärsvärlden, SvD Näringsliv, Dagens Samhälle, Fokus, och även varit med och grundat ekonomisajten E55.

Hon har skrivit två böcker:

  • "Det är jag som äger Carnegie", maktspelet om Sveriges största investmentbank som handlar om hur en noterad bank dukade under på några veckor och togs över av staten.
  • "Fingerprint - the story", som handlar om ett annat spektakulärt börsbolag.

Hennes person, kompetens och bredd gör henne till en skicklig och engagerad moderator, konferencier och föreläsare.

Pressbilder

Karolina Palutko Macéus

Karolina Palutko Macéus

Fotograf: Dan Norrå

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2