Johan Tell

Johan Tell

Rädda världen!

Vi måste ändra vår livsstil för att bidra till att rädda världen och skapa hållbarhet, men utan att nödvändigtvis välja bort och försaka.

Johan Tell är skribent, föreläsare och fackboksförfattare. Han har skrivet ett trettiotal böcker, varav några belönats med Svenska Publishingpriset, WWF:s Pandapris och utmärkelsen Svensk Bokkonst. Johan var tidigare under 18 år redaktör, reporter och krönikör på Resemagasinet Vagabond.

Johan Tells senaste bok heter "Bättre begagnat: Vårda och laga det du har". Med utgångspunkt ifrån den, samt tidigare böcker som "100 sätt att rädda världen", "Ekologik: 100 enkla sätt att leva hållbart" och "En cyklo pedi – allt jag vet om cykling" pratar han om vad vi har för livsstil, hur vi fått den och hur vi ska kunna ändra på den för att uppnå en mer hållbar utveckling. Att skifta till en naturligare livsstil behöver inte innebära att välja bort och försaka. Johan menar att det räcker ofta med att välja klokare. Genom dessa klokare val lämnar vi inte bara mindre ekologiska avtryck efter oss, vi slipper även en stor del av den vardagsångest miljöfrågor ibland för med sig.

Han talar om miljö, klimatfrågor, global uppvärmning, fördelarna med att cykla, nödvändigheten av att vårda och reparera prylar och om individens ansvar för en hållbar framtid. Vidare talar han om konsumtionsmönster, om livsstil kontra miljöpåverkan samt om konsten att uppgradera sitt liv medan man samtidigt blir mer miljömedveten.

Med flera storsäljande böcker om miljö- och klimatfrågor – bara "100 sätt att rädda världen" har sålt i över 150 000 exemplar och översatts till 8 språk – är han en av Sveriges mest lästa författare när det handlar om hållbarhetsfrågor. Han har även hjälpt andra äventyrliga resenärer, såsom Christer Fuglesang, Ola Skinnarmo och Oskar Kihlborg, med deras berättelser.

Johan Tell är flitigt anlitad med hundratals föreläsningar bakom sig på allt från gymnasieskolor över frukostmatsalar till styrelserum, från Haparanda över München och Vancouver och ända bort till Abu Dhabi.

Pressbilder

Johan Tell

Johan Tell

Författare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2