Joachim Berner

Snabb karriär i medievärlden med VD-skap för våra största tidningar

Joachim Berner har lett DN, Expressen och Göteborgs-Posten och sitter även i en stor mängd styrelser. Hans erfarenheter gör honom väl skickad att tala om ledarskap, kommunikation och inte minst förändringsarbete.

Joachim Berner har gjort en snabb karriär inom mediavärlden, med bland annat tio år som chefredaktör, ansvarig utgivare och VD för tidningar som Dagens Nyheter, Expressen och Göteborgs-Posten. Han har varit VD för en av landets största reklam- och PR-byråer och suttit i styrelsen för ett stort antal företag och organisationer. Joachim Berner är huvudägare och styrelseordförande för familjeföretaget Christian Berner Invest AB, som är ett över hundra år gammalt västsvenskt handelshus. Han sitter också i styrelsen för flera stora företag.

Joachim Berner föreläser om ledarskap, kommunikation och förändringsarbete. Joachim har radikalt förändrat tre av Sveriges största tidningar - ibland under hårt motstånd både internt och externt och vet att det alltid blåser hårt på toppen, i synnerhet i offentliga positioner. Joachims föreläsningar beskrivs som engagerande, tankeväckande och underhållande. Han håller ett högt tempo och har förmågan att på ett pedagogiskt och övertygande sätt förklara ibland komplexa resonemang.

Liknande profiler

Aktivitetsledare

Föreläsare med som lämnar publiken extra klok

Organisation