Joachim Berner
Fotograf: Thron Ullberg

Joachim Berner

Karriär i medievärlden med VD-skap för våra största tidningar

Joachim Berner har lett DN, Expressen och Göteborgs-Posten och sitter även i en stor mängd styrelser. Hans erfarenheter gör honom väl skickad att tala om ledarskap, kommunikation och inte minst förändringsarbete.

Joachim Berner har gjort en snabb karriär inom mediavärlden, med bland annat tio år som chefredaktör, ansvarig utgivare och VD för tidningar som Dagens Nyheter, Expressen och Göteborgs-Posten. Han har varit VD för en av landets största reklam- och PR-byråer och suttit i styrelsen för ett stort antal företag och organisationer. Joachim Berner är huvudägare och styrelseordförande för familjeföretaget Christian Berner Invest AB, som är ett över hundra år gammalt västsvenskt handelshus. Han sitter också i styrelsen för flera stora företag.

Joachim Berner föreläser om ledarskap, kommunikation och förändringsarbete. Joachim har radikalt förändrat tre av Sveriges största tidningar - ibland under hårt motstånd både internt och externt och vet att det alltid blåser hårt på toppen, i synnerhet i offentliga positioner. Joachims föreläsningar beskrivs som engagerande, tankeväckande och underhållande. Han håller ett högt tempo och har förmågan att på ett pedagogiskt och övertygande sätt förklara ibland komplexa resonemang.

Att leda och förändra stora institutioner ställer stora krav på ledarskapet. Joachim Berner har radikalt förändrat tre av Sveriges största tidningar - ibland under hårt motstånd både internt och externt. Det blåser på toppen, i synnerhet i offentliga positioner. Ny konkurrens, nya medier och ny teknik har skapat helt nya utmaningar för svenska medieföretag. Joachim Berner har stor erfarenhet och kunskap om att leda komplexa förändringsprocesser. Berner symboliserar en modern ledarstil och har utöver sin MBA utbildning vid Handelshögskolan i Göteborg genomgått en rad ledarskapsutbildningar på Tavistock Institutes i London. Talar även om sina positiva erfarenheter från DN inom ämnet outsourcing.

2019 publicerades Joachim Berners bok "Den förlorade sonen" med egna ord om åren som Mediesveriges wonderboy, och om hur offentlighetens gift hade honom fast i sitt grepp.

Joachims föreläsningar beskrivs som engagerande, tankeväckande och underhållande. Han håller ett högt tempo och har förmågan att på ett pedagogiskt och övertygande sätt förklara ibland komplexa resonemang.

Sagt om Joachim;

"Joachim är en väldigt klok och klarsynt person. Han är imponerande snabbtänkt och har en oerhörd förmåga att sätta fingret på de svaga punkterna i ens resonemang. Det finns människor som tar energi och det finns människor som ger energi. Joachim är en sådan person som alltid ger energi." - Olov Carlsson, chef SVT Nord om Joachim Berner som mentor.

Pressbilder

Joachim Berner

Joachim Berner

Fotograf: Thron Ullberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2