Jessica MacDowall
Fotograf: Gabriel Liljevall

Jessica MacDowall

En arbetsplats fri från våld - öka medvetenheten om våld i nära relationer

Från en personlig berättelse till en mer omfattande samhällsförändring. Upplysande insikter och praktiska verktyg för en tryggare arbetsmiljö och ett bättre samhälle.

Jessica MacDowall använder sina personliga erfarenheter för att belysa problemet med våld i nära relationer. I sina föreläsningar delar hon med sig av praktiska tips för att känna igen och hantera våld, vilket är viktigt för alla, oavsett om man är företagsledare, vårdpersonal eller helt enkelt en medmänniska. Genom hennes engagerande föreläsningar får din organisation verktyg för att aktivt bidra till att skapa en tryggare värld.

Jessica MacDowall är TV-producent och föreläsare som med sin personliga berättelse om våld i nära relationer ger viktiga insikter och praktiska verktyg. Hennes arbete är inriktat på att öka medvetenheten och ge konkreta strategier för att identifiera och hantera våld, särskilt inom arbetsplatsen.

Jessica har producerat en dokumentärtrilogi för SVT, inklusive titlar som "En våldsam kärlek", "En kropp till salu" och "En våldsam heder", som alla har fått stor uppmärksamhet och bidragit till den nationella debatten kring dessa kritiska frågor.

"En våldsam kärlek - Varför går man inte efter första slaget?"
Denna föreläsning adresserar mekanismerna bakom våld i nära relationer, specifikt med fokus på mäns våld mot kvinnor. Jessica delar med sig av sin egen livshistoria för att ge åhörarna en djupare förståelse av ämnet. Målet är att öka medvetenheten, ge insikter och verktyg för att se varningssignaler och erbjuda hjälp. Målgruppen inkluderar näringslivet, vården, skolor, rättsväsendet och samhällsmedborgare.

Våren 2023 släpptes Jessicas självbiografiska bok "En våldsam kärlek, vägen till ett värdigt liv" vilken blev en försäljningssuccé och kommer ut som pocket våren 2024. Hon arbetar för närvarande på uppföljaren som fokuserar på eftervåldet av våld i nära relationer och avsaknaden av barnperspektiv i svensk lagstiftning.

Pressbilder

Jessica MacDowall

Jessica MacDowall

TV-producent

Fotograf: Gabriel Liljevall

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2