Hillevi Wahl

Hillevi Wahl

Föreläsare och moderator

Hillevi Wahl är journalist, krönikör, författare, föreläsare och moderator. Hon föreläser bland annat om missbruk och utsatta barn.

Hon är ambassadör för kampanjen Hjärnkoll – vars främsta syfte är att få människor att våga prata om psykisk ohälsa. Och hon är utsedd till Årets Juniskompis med motiveringen: "Hillevi Wahl är en stark och orädd röst som når många vuxna med sina kloka tankar kring barns rättigheter och om vuxenvärldens ansvar för att sätta barnens bästa i fokus. Genom sitt djupa engagemang och sin vilja att själv agera i frågor som rör barns utsatthet är hon en föredömlig vuxen och en riktig Juniskompis."

Hillevi Wahl har jobbat på det flesta tidningar: Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet och Kvällsposten. I dag är Hillevi Wahl fast krönikör ibland annat Metro, Kommunalarbetaren och Allas Veckotidning. I sina krönikor och kåserisamlingar tacklar hon livets stora frågor med sin ständigt närvarande humor. "Humor är en väldigt stark överlevnadskraft", säger hon själv. Om själva överlevandet, om att växa upp i en svårt dysfunktionell familj med både missbruk har hon skrivit i de två självbiografiska succéromanerna "Kärleksbarnet – en berättelse om alkohol, bingo och brutna löften" och "Hungerflickan – en berättelse om matmissbruk, ensamhet och pappalängtan" (Norstedts förlag).

I hennes uppskattade föreläsningar "Alkisbarn – och stolt!" och "Längtanshålet – varför fyller vi det med mat eller sprit?" berättar Hillevi Wahl på ett mångsidigt och personligt sätt om sina egna erfarenheter av missbruk och utsatthet – och vad vi alla kan göra för att hjälpa de barn som behöver stöd. Många går omkring med ett stort längtanshål i magen. Ett stort hål i magen eller hjärtat som de försöker fylla med mat, alkohol, tabletter eller droger. Men vad är det vi hungrar och törstar efter, egentligen? Handlar det verkligen om geléråttor, chokladkakor och kanelbullar? Eller ens alkohol för alkoholister?

Hillevi Wahl har under många år varit en mycket uppskattad föreläsare inom missbruksfrågor, men har på senare tid även börjat tala om träning under rubriken "Träning för själen". I den inspirerande föreläsningen delar Hillevi Wahl med sig sin egen resa med Nordic Military Training och berätta om hur hon hittade träningsglädjen och förändrade sitt liv. Hon är även en mycket uppskattad moderator.

Pressbilder

Hillevi Wahl

Hillevi Wahl

Journalist

Fotograf: Juliana Wiklund

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2