Hans Lepp

Hans Lepp

Kulturråd och sann humanist - Talar om Sverige och svenskarna

Hans Lepp talar gärna och länge om länder, människor och kultur, som om våra grannar de baltiska staterna, eller Italien. Han är fil. kand i konst, arkeologi och folklivsforskning och har varit intendent på bl.a. Slottet i Stockholm.

Hans Lepp var kulturråd vid Svenska Institutet fram till 2014 och han är en sann humanist. Hans har varit museiintendent på Hallwylska museet och Kungliga Slottet i Stockholm. Hans har rest flitigt, inte för att bestiga jättelika berg, utan för att lära sig om människors kultur och sätt att leva. Hans Lepp är fil. kand. i konst, arkeologi och folklivsforskning. Hans ämnen då han föreläser handlar om Sverige och svenskarna sedda ur andras ögon och från andra epoker, om Italien och särskilt Venedig, Florens, Rom och Neapel och om de baltiska staterna där han arbetat som diplomat.

Våra grannländer Estland, Lettland och Litauen har relativt nyligen gått från sovjetiska delstater till självständiga, demokratiska republiker. Men vad vet vi om dessa länder, om deras dramatiska historia och om deras kultur? Hans Lepp vet det mesta. Och Italien då? Landet som tycks ha allt, ett makalöst kök, goda viner, vackra människor och originella politiker. Man kan tala mycket om om dess städer och gärningar, om konsten och kulturen. Även här vet Hans att berätta.

Pressbilder

Hans Lepp

Hans Lepp

Konsthistoriker

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2