Hem > Personligheter > Hans Caldaras

Hans Caldaras

Föreläsare, artist och författare

Föreläsaren, artisten och författaren Hans Caldaras har i hela sitt vuxna liv arbetat mot mobbning, våld, intolerans och främlingsfientlighet. Han har fört fram sitt budskap i press, radio och TV samt besökt skolor, arbetsplatser och församlingar.

Hans Caldaras föddes i Stockholm och tillbringade sina första 18 månader på barnhem, därefter under hela sin barndom boende i tält och husvagn och tvingades föra en ambulerande tillvaro runt om i landet. Vid tio års ålder fick han som först tillgång till skolgång. Efter grundskolan fick han anställning som kanslist på centralposten i Stockholm. Vid samma tidpunkt kom han i kontakt med skivbolagsdirektören Simon Brehm, vilket resulterade i hans första grammofonskiva. Sedan debuten som 19 åring på grammofonskiva och i TV 1967 har Caldaras ägnat sig åt det mesta i artistbranschen. Han har spelat tusentals konserter och även varit med i musikaler, teaterföreställningar, skivproduktioner, radio och TV.

Redan som sexåring gjorde han bejublade framträdanden för stor publik i sin släkts Romska folklore ensemble som turnerade i Danmark i mitten på femtiotalet. Caldaras är av romskt påbrå, varför den romska musiken har alltid legat honom varmt om hjärtat.

2002 kom hans kritikerrosade självbiografi "I betraktarens ögon". En berättelse på 350 sidor (och ett 40-tal bilder) om Hans Caldaras förfäder och deras liv och leverne, vidare skriver han om sig som svensk Rom och om Romernas historia och kultur.

Under senare år har Hans deltagit i en rad internationella konferenser och seminarier, besökt Romska byar, barnhem och skolor och även träffat gatubarn i Rumänien, där hans förfäder levde f fyra hundra år fram till början av 1800-talet.

I sitt författarskap, i sin musik och i olika debattsammanhang arbetar Hans för att öka förståelsen för den romska kulturen och för att motverka orättvisor och fientliga attityder mot romer och andra utsatta minoriteter.

Sagt om Caldaras självbiografi "I betraktarens ögon":

"Frågar man mig så tycker jag att boken borde vara obligatorisk läsning i alla skolor" / Erik Anér, TV-4

"Det är en självbiografi som är skriven i blod, svett och tårar. Och skratt" / Christel Persson, Expressen

"Det är en stark läsning som får ens ögon tåras flera gånger. Det är inte sant, tänker jag. Inte i mitt Sverige. Men det är sant och författaren belägger det med en mängd av självupplevda exempel". / Rolf Knutsson, Nya Dagen.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Talarforum Akademi   

Masterclass

En heltäckande utbildning för talare » Anmäl dig nu - senast 15 juni
» Ladda ner broschyren

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta