Goran Asaad

Goran Asaad

"Jag skulle egentligen inte finnas till…"

Detta är inledningen av Gorans fascinerande livsberättelse.

Hur kan vi bemöta livets motgångar med ett öppet sinne, där vi inte låter oss definieras av fördomar och normer? Idag inspirerar Goran människor till att hitta sin identitet och kombinerar in humorn i sitt engagemang för samhällsfrågor. Han ger nya spännande perspektiv och verktyg i mångfaldsfrågor, välmående och personligt ledarskap.

I början på 80-talet var föräldrarna på flykt från kriget mellan Iran och Irak. De var kurder från norra Irak med tre småbarn, utan mat och pengar. Hans mamma blev gravid med honom och såg ingen annan utväg än att göra en abort, trots önskan om att ha kvar barnet. Några månader senare insåg hon att barnet fortfarande levde trots aborten. Familjens flykt fortsatte och de hamnade sedan i Eskilstuna, där föds Goran som då fick namnet Göran av sin pappa. Att vara kurd och heta Göran var ingen dans på rosor. Med mobbning och utanförskap var han inte beredd på samhällets fördomar, vilket gjorde att han istället valde att kalla sig för Goran.

Det var dags för skolans kabaré på högstadiet och Goran fick äran att vara kvällens konferencier. Han såg chansen att utmana sina rädslor och gav publiken en inblick i hans tankar och känslor, där skämtade han om sin traumatiska uppväxt och om mobbningen. Han fann sig själv bakom mikrofonen och humorn blev hans uttryck i att utmana kulturkrockar och fördomar om bl.a. svenskhet och identitet. Han blev senare en av Sveriges mest framgångsrika standupkomiker.

Goran grundade stand-up klubben Comedy Planet 2008 som blev stor succé, han har medverkat i TV, varit med i Svenska Tae Kwon do-landslaget och blivit uttagen till VM i Kina 2006. Han har även åkt på Sverigeturné med landets politiker och diskuterat samhällsfrågor och gjort över 4000 uppträdanden. Han är även aktuell med föreläsningsturnén UTTRYCK DIG med Felicia Margineanu, där de besöker Sveriges skolor och samtalar om psykisk ohälsa, självkänsla och självförtroende.

Boka Goran som er inspiratör, konferencier eller komiker som med sin vassa tunga, filosofiska djup och glimten i ögat skapar oförglömliga framträdanden!

Pressbilder

Goran Asaad

Goran Asaad

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2