Hem > Personligheter > Ebba Lindsö

Ebba Lindsö

Tidigare vd för Svenskt Näringsliv

Ebba Lindsö har en lång erfarenhet från näringsliv, politik och media. Hon är idag rådgivare till två finansiella företag, och styrelseledamot i flera företag och organisationer. Hon leder konferenser och föreläser om hållbarhet och ledarskap.

Under 70 talet gick Ebba Lindsö på Handelshögskolan i Stockholm. Hon kombinerade studierna med att arbeta som vikarierande lärare, säljare och servitris. Efter avlagd examen började Ebba arbeta på Salen Rederierna. Ett av den tidens största rederier. Det var fantastiska år, med många stora affärer, resor och lärande inom internationell affärsverksamhet. I december 1984 gick Saléns i konkurs. Sveriges största konkurs, sedan Kruger kraschen. Ebba anställdes av bröderna Salén i deras bolag Sven Salén ab.

1985 började Ebba Lindsö inom finansvärlden, det var den gryende penning och obligationsmarknaden som lockade. Ebba började som kundmäklare, blev sedermera kundchef, och därefter vd. Under hennes tid som vd, växte Tranferator från en marknadsandel på 4 procent till 35 procent. Och företaget blev mycket lönsamt. Detta är en berättelse om en starkt lag, med enad vision, som går från att vara helt ok, till att bli bäst, och det mest framgångsrika företaget i branschen. Det är också en berättelse om vad hållbarhetsarbete handlar om i praktiken, långt innan detta begrepp fanns i vårt ordförråd. 1993 avgår Ebba som vd, men sitter kvar i styrelsen. Ebba satt vid denna tid i ett stort antal styrelser, utöver Transferator, Posten, Vasakronan, Postgirot Bank med flera. 1994, bestämde Ebba sig för att helt byta karriär. Hon ville bli journalist, och hade förmånen att kunna arbeta med sin man. De startade ett frilansföretag, som under sina år bland annat tillsammans med Henrik Frenkel och Pieter Tham, gjorde Veckans Affärers TV magasin, de skrev för Veckan Affärer, Månadens Affärer och DI med flera. År 1997 rekryterades Ebba till posten som chefredaktör för veckomagsinet Affärsvärlden. Här var Ebba i två år varefter hon rekryterades till TT som chefredaktör och vd.

Tiden på TT beskrivs som Ebbas bästa professionella år. En fantastisk redaktion, proffsiga medarbetare, och en tydlig vision "I sanningens tjänst" gjorde denna framgångsrika resa till något alldeles speciellt.

Härefter gjorde Ebba sitt största professionella misstag. Hon lät sig övertygas att ta ett jobb som hon själv var mycket tveksam till. Varför hon gjorde detta misstag, och hur hennes 800 dagar på Svenskt Näringsliv visade sig att bli, är något som det finns mycket att lära sig utav. Det blev en maktkamp av det klassiska slaget, ett slag som idag nästan uteslutande förs i media. Ett slag som Ebba, var oförberedd på, men idag ser och förstår.

De senaste åren har Ebba bland annat varit med om att bygga upp Kungens stiftelse Ungt Ledarskap. En stiftelse som lyfter upp unga människor vars ledarskap har kännetecknats av främst tre egenskaper. Mod, omtanke och handlingskraft. Tre egenskaper som enligt Ebba bör finnas i allt gott ledarskap.

Lyssna gärna – det finns många lärdomar i denna professionella resa. Här finns en rad framgångar att lära ifrån, samt en mycket publik motgång, ett resultat av en tuff maktkamp. Lyssna även till vad ett värdebaserat ledarskap gör för ett företags eller en organisations resultat.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta