Ebba Lindsö

Ebba Lindsö

Entreprenör, affärsstrateg och författare

Ebba Lindsö har mångårig erfarenhet från näringsliv, politik och media, bland annat genom en lång rad styrelse- och vd-uppdrag.

Ebba Lindsö har arbetat i shipping-, finans- och inom mediasektorn, i vilka hon alla haft ledande positioner. Lindsö har arbetat med hållbarhetsfrågor i hela sitt liv. Redan på Handelshögskolan var Lindsö tveksam till det rätt ensidiga vinstbegreppet och sökte alltid något som var viktigt för många. Just detta, "viktigt för många", är det som enligt Lindsö är hållbarhet. Den nya lagen om hållbarhetsredovisning, som började tillämpas vid årsskiftet kan bli en utmaning för många bolag. – Men lagen är ingen onödig, tung pålaga. Den är enligt Lindsö ett kraftfullt verktyg för att styra mot sociala och miljömässiga mål. Lindsö utbildar, håller föredrag och workshops i ämnet där hon ger konkreta tips på hur man framgångsrikt tillämpar de nya bestämmelserna. Hon berättar om hur man kan använda lagen för att bygga värde i företaget och lyckas med en av nutidens största utmaningar!

Vi skräddarsyr en utbildning, workshop eller föreläsning för just din styrelse eller ledningsgrupp, där vi utgår ifrån ert behov och bland annat tar upp:

  • Hur ditt företag på mest effektiva sätt bör jobba med hållbarhet
  • Vilka frågor ni bör fokusera på – Vad skapar mest värde för just er?
  • Så kommer ni igång med hållbarhetsredovisningen – från idé till lansering
  • Identifiera och prioritera era viktigaste hållbarhetsfrågor – väsentlighetsanalys och intressentdialog

I nära workshops leder Ebba Lindsö er till en förståelse för hur hållbarhetsarbete på bästa sätt bedrivs och skapar värde. Vid större företagsevenemang kan Lindsö inspirera till att ge insikt och engagemang för ett hållbarhetsarbete som skapar lönsamhet! Ebba Lindsö har gått från botten till toppen i tre branscher, haft fantastiska framgångar, men också några riktiga smällar. Kanske är det just av smällarna som hon har lärt sig mest. Lindsö talar med djup erfarenhet om hållbarhet och utgår ifrån egna erfarenheter och samtal med många ledare och studier i frågan. Hon beskriver på ett lättsamt sätt hur du som styrelseledamot, medlem av ledningsgrupp eller medarbetare kan vara behjälplig i att finna de mest verksamhetskritiska, de mest väsentliga, mätbara och viktiga frågorna för att få just din organisation hållbar.

Vad vi kan göra för just er:
Vi tror att det som ger bäst utdelning är vår trestegsmodell för att klargöra hur styrelsen/ledningen effektivast möjligt kan arbeta för att hållbarhetsarbetet ska minimera riskerna och bidra till en långsiktig värdeökning.

Steg nummer ett:
Ett övergripande seminarium om vad hållbarhetsredovisningen kräver, vad lagstiftningen säger, och hur detta kan användas i verksamhetsstyrningen och ledningen av organisationen.

Steg nummer två:
Ett andra seminarium som klargör hur styrelsen och ledningen tydliggör startpunkten. Det fundament som helheten står på. Hur en effektiv intressentdialog utförs som inbegripet lagstiftarens krav, och som tillhandahåller redskap för en riskminimering och förutsättningar för förbättrad lönsamhet.

Steg nummer tre:
Att tillsammans med ledning och styrelse utföra en väsentlighetsanalys som hittar precis de frågor som för just er organisation inbegriper lagstiftarens krav och samtidigt ökar lönsamheten och effektiviteten.

Pressbilder

Ebba Lindsö

Ebba Lindsö

Fotograf: Elisabeth Ohlson Wallin

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2