Colette van Luik
Fotograf: Erik G Svensson

Colette van Luik

#metoo - hur går vi vidare?

#metoo har satt igång tankar och förändrat beteenden hos både män och kvinnor som leder till att vi börjat reflektera och agera annorlunda.

De offentliga samtalen om sexuellt våld, trakasserier och härskartekniker har påverkat människors attityder till det bättre. Men hur säkerställer vi att detta arbete fortsätter, inte minst på våra arbetsplatser?

Hur ser vi till att anmälningar om kränkningar kommer till arbetsgivarens kännedom – och utreds? När ska man säga ifrån? Vad ska man vara observant på? Vad kan män, och kvinnor, göra för att bryta omoderna och mossiga gamla mönster och beteenden? Hur kan kvinnor hjälpa varandra att våga säga stopp? Hur ser vi till att jämställdhetsplanerna tas på största allvar? Och inte minst – hur ser vi till att frågan hålls levande varje dag?

Om detta föreläser journalisten, skribenten och programledaren Colette van Luik. Hon är aktuell som redaktör för boken, #metoo – 100 berättelser och 10 frågor som behöver besvaras, (bokförlaget Max Ström).

Colette har även en bakgrund som pressekreterare för Roks, Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige, där hon arbetat med frågor om mäns våld mot kvinnor och härskartekniker. Under denna föreläsning får publiken genom workshops och bikupor stort utrymme att själv vara delaktig, genom att dela historier och inte minst ge sina idéer om hur man förändrar och förbättrar attityder och värderingar på sina arbetsplatser. Föreläsningen kan anpassas i längd och upplägg beroende på behov.

Colette van Luik är journalist sedan 1993. Sedan 2005 har hon bland annat jobbat som programledare och reporter på Sveriges Television. Colette har skrivit tre böcker och varit redaktör för en fjärde, "#metoo – 100 berättelser och 10 frågor som behöver besvaras". Hon har även arbetat som kommunikationsansvarig på Berättarministeriet som driver skrivarverkstäder i socioekonomiskt utsatta områden. Hon arbetar som frilansjournalist och skriver bland annat om mäns våld mot kvinnor.

Hon anlitas ofta som moderator och kan ta sig an olika ämnen, till exempel mäns våld mot kvinnor och jämställdhet, men även ämnen inom helt andra områden, som hälsa, friskvård, kultur och miljö. Colette är även diplomerad friskvårdskonsult och certifierad yogalärare.

Pressbilder

Colette van Luik

Colette van Luik

Fotograf: Erik G Svensson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2