Hem > Personligheter > Christina Knight

Christina Knight

Mad Women – A Herstory of Advertising

Christina Knight är en av den svenska reklambranschens få kvinnliga Creative Directors; 84 %av dem är män, bara 16 % är kvinnor.

Christina Knight har jobbat med kommunikation i över 30 år och är en av den svenska reklambranschens få kvinnliga Creative Directors. Hon föreläser numera över hela världen om vikten av balans, mångfald och fler än ett perspektiv – vare sig det gäller reklam, kommunikation eller att rekrytera och bygga framgångsrika företagskulturer.

Under sina drygt 30 år i branschen som Copywriter och Creative Director har Christina stor erfarenhet av kommunikation och reklam – och av vad konsekvenserna blir av alltför homogena företagskulturer med brist på insikter och olika perspektiv.

Våren 2013 publicerades hennes uppmärksammade bok "Mad Women – A Herstory of Advertising" och därmed drog en välgörande och uppskattad diskussion igång i branschen kring representation och bristen på mångfald.

Christina menar att reklambranschen inte speglar det samhälle vi lever i och kommunicerar med och att det får ödesdigra konsekvenser både för företag och varumärken, men också för reklammakare och konsumenter; vare sig vi är män eller kvinnor. Samma erfarenheter har hon av styrelser och ledningsgrupper i näringslivet. När perspektiv och erfarenheter saknas, saknas också ofta relevans, kreativitet, trivsel och lönsamhet.

Christina föreläser också mer hantverksmässigt om skrivande, storytelling, kreativitet och kreativa processer. Hon är engagerad och personlig på scen och får mycket positiv feedback från sin publik, oavsett om hon talar i London, Milano, New York eller Stockholm.

Christina har en B.A i Film- och litteraturhistoria från University of Sussex, England och University of Californa i San Diego, USA. Hon utexaminerades från Berghs School of Communication 1986 som "Årets Copywriter" och har vunnit många nationella och internationella utmärkelser för reklam såväl som för ledarskap. Christina föreläser obehindrat på både svenska och engelska.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta