Hem > Personligheter > Benny Haag

Benny Haag

Mångsidig kulturarbetare och inspiratör

Benny Haag är en mycket uppskattad föreläsare med många järn i elden. Benny är känd från TV och har varit verksam skådespelare på Dramaten i 12 år. Han är författare och regissör. Benny föreläser bland annat om bemötande.

Benny Haag är utbildad skådespelare och är känd bland annat för att ha spelat huvudrollen i TV-serien Xerxes. Han gick Teaterhögskolan i Stockholm mellan 1985-88. Benny arbetade därefter under 12 år på Dramaten, där han bland mycket annat gjorde den kritikerrosade monologen av Jan Guillous roman "Ondskan". Benny har medverkat i reklamfilmer och dessutom fungerat som programledare för travprogrammet Vinnare i TV4. Han har även skrivit flera böcker bland annat den självbiografiska Ingenting är möjligt som utkom 2012.

Sedan år 2000 är Benny föreläsare och monologist i egen regi. Följande föreläsningar/utbildningsdagar har han att erbjuda:

Vadå, beror det på mig?
Det här är en föreläsning om bemötande som handlar om alltifrån hur man hälsar på varandra, över Bruce Springsteen och fram till första Kvitt eller Dubbelt programmet 1957. Benny upptäckte nämligen att allt han gillar här i livet, från hotell till mataffär och allt däremellan, har väldigt lite med priser och liknande att göra. Det handlar istället om vilket bemötande han har fått. Med positiva exempel medvetandegör Benny vilken oerhörd kraft bemötandet har, något som man kanske inte alltid tänker på. För bemötande är så mycket mer och större än att "man ska le och ha blankputsade skor". Och det har ingenting med ålder, kön eller utbildning att göra om du är/blir bra på detta. Det handlar istället om intresse för produkten eller tjänsten och insikt om dess värde.

Föreläsning kan även utökas till en halv/heldag där deltagarna involveras genom att Benny, som den före detta Dramatenskådespelare han är, agerar han "besvärlig person" i olika situationer och man får "träna på Benny", får konstruktiv feedback och förslag att gå vidare med som sedan följs upp.

Berör den som lyssnar – och få fram det du vill säga!
En heldagsutbildning om presentationsteknik där man arbetar praktiskt med förberedda historier som får åhöraren "med på tåget" genom att den som berättar berör sitt auditorium på olika sätt.
– Jag märker ju att alla mina år med monologer och föreläsningar, alltifrån Dramatens Stora Scen till någon liten bygdegård ute i landet, har gett mig verktyg att få en publik att lyssna på det jag har att säga. Verktyg som jag gärna delar med mig av och låter deltagarna praktiskt träna på, säger Benny om föreläsningens innehåll.

Ingenting är möjligt – en berättelse om tre livsavgörande misslyckanden.
En inspirationsföreläsning som med mycket humor och stänk av allvar resonerar kring det faktum att vi måste "våga vara förlorare" för att få till en varaktig, positiv förändring av vår livssituation. Och med det menar Benny att det inte är ett tillstånd man ska fastna i, utan bearbeta förstå, inse och gå vidare i livet med en erfarenhet som kan stärka. Detta går ju stick i stäv med det rådande "våga vara vinnare" och "tänk rätt" klimatet som på ytan kan verka tilltalande men som, enligt Benny, fungerar som att springa ifrån det som skaver och känns obehagligt och bara ger till resultat att man känner sig ännu sämre om man nu inte lyckas med de uppsatta framgångsmålen.

Makt, mod och motstånd! – en föreläsning om människans bästa vän, alkoholen.
På ett annat sätt än den gängse alkoholföreläsningen berättar Benny om ett av de mest mörkade problemen i vårt samhälle. Med humor, allvar och visst sentiment pratar Benny om destillerade dryckers inverkan på hans eget liv och på samhället i stort. En alldeles utmärkt inledare på ett företag eller i en kommun där man vill uppmärksamma alkoholfrågan och dess konsekvenser för hälsa, välgång och lönsamhet.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta