Talarforum i Almedalen

Vi på Talarforum hjälper många arrangörer med seminarier under Almedalsveckan. Kom och träffa oss där!

I år arrangerar vi våra egna aktiviteter på Fornsalen under tisdagen den 2 juli. Vi startar med en utmanande framtidspaning om digitaliseringen, Almedalen, hållbarhet och den svenska modellen 2.0. På scenen Stefan Hyttfors, Årets talare 2012 i kategorin Genombrott. Föreläsningen avslutas med ett reflekterande samtal mellan Stefan Hyttfors och likabehandlingsstrategen Edna Eriksson.

Efter seminariet följer en rad intressanta programpunkter arrangerade av våra samarbetspartners. Vi avslutar genom att bjuda på ett trevligt mingel mellan kl.17:00-19:00.

Varmt välkommen!

Den svenska modellen 2.0

Stefan Hyttfors

Stefan Hyttfors, som blev framröstad till Årets talare 2012 - genombrott, bjuder på en inspirerad framtidsspaning med efterföljande reflektion om digitaliseringen, Almedalen, hållbarhet och Den svenska modellen 2.0.
Föreläsningen hålls 2 juli 10.00-11.30, Fornsalen, Strandgatan 14 i Visby och är öppen för alla.

I den globaliserade ekonomin med dess ständiga krav på effektiviseringar står människan inför det reella ”hotet” att bli utbytt mot maskiner. Paradoxalt nog tvingas konsumenterna bort från konsumtionssamhället. Samtidigt fastnar den ekonomiska debatten i diskussioner om att ”gasa eller bromsa”, om konflikt mellan kapitalism och socialism och om åtgärder för att pressa tillbaka arbetslösheten med ytterligare någon decimal. Diskussionerna borde istället handla om hur vi i Sverige ska hanterar att vi går mot en situation där 60 procent av den arbetsföra befolkningen saknar fast anställning. En verklighet som, redan idag, är en realitet för ungdomarna i Sydeuropa.

I Den svenska modellen 2.0 är den politiska konflikten mellan socialism och kapitalism helt död. Vi använder maskiner för att göra mer med mindre. Vi tar vårt ansvar och visar världen hur vi alla kan bygga upp ett inkluderande folkhem genom att kombinerar en fri marknad med ett generöst välfärdssystem.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2