> > >

I maktens öga

Per Schlingmann

Tips på sommarläsning

Det är början av juli och den svenska makteliten befinner sig på politikerveckan i Almedalen. Gotland sjuder av rykten och alla bevakar varandra. Alla vill vara först med att antingen plantera eller avslöja en nyhet. Ryktet går att statsministern väntas avgå. Vem som blir hennes efterträdare står mellan politikens guldgosse, näringsminister David Ehrling, och den mer erfarna miljöministern Ann-Louise Hegel.
Näringsministern och hans skickliga spinndoktor drabbas under de glödheta dagarna av mediernas hårdhänta bevakning. Statsministern och hennes närmaste stab håller tills vidare händelseförloppet i ett järngrepp. Överallt närvarande är den trettio personer starka truppen från Kvällspressen, redo att förmedla varje rörelse, varje ord, varje blick. Tills en kväll då verkligheten drabbar dem själva med full kraft.

I maktens öga avslöjar spelet under politikens välpolerade yta. Vi får följa maktkampen mellan två ministrar, smutsiga utspel och spelet med – och mot – medierna.
Per Schlingmann har erfarenhet som partisekreterare och statssekreterare och en unik inblick i spelet bakom kulisserna. Han är idag rådgivare och föreläsare.

I maktens öga - avslöjar spelet under politikens välpolerade yta. Vi får följa maktkampen mellan två ministrar, smutsiga utspel och spelet med – och mot – medierna.

Per om boken

När jag för två år sedan började skriva första kapitlet satt jag på ett tåg mellan Stockholm och Göteborg. Det första som hände var känslan som uppstod när jag förstod att endast min fantasi sätter gränser för vad jag kan skriva. Efter att ha ägnat hela mitt liv åt verkligheten och dessutom skrivit fackböcker var det förlösande. Det andra som hände var att tåget plötsligt - och femton sidor senare - var framme i Göteborg. Det var som om något nytt kläcktes inom mig. Och nu två år senare finns boken i handeln. Min romandebut. En bok om maktutövning; om makt, media och mord. Den utspelar sig under några få, heta och samtidigt väldigt långa dagar i Almedalen. Den kvinnliga statsministern annonserar sin avgång och en maktkamp bryter ut. Samtidigt avslöjas en av dem med orent mjöl i påsen och vi får följa spelet mellan honom, hans presschef och medierna. Till att detta kan jag även utlova både kärlek och död.

Trevlig läsning!

Per Schlingmann

Per Schlingmann var en av de viktigaste politiska och kommunikativa strategerna under 00-talet. Han var en av arkitekterna bakom moderaternas förändringsarbete och sägs vara den som kanske bidragit mest till Moderaternas valframgångar. Nu aktuell med boken I maktens öga.

Läs hela hans presentation...

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Nyhetsbrevsartiklar

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta