> > > >

Fem frågor till entreprenören Mai-Li Hammargren

Hallå där Mai-Li Hammargren, entreprenören bakom klockföretaget Mutewatch. Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag tror att jag är lite som en social kameleont. Beteckningen "ung kvinnlig entreprenör" kanske är mest mitt i prick nu då vårt startup-företag Mutewatch är på uppgång. Annars skulle jag nog bli kallad Handelsstudent. Vissa kallar mig för "den vita afrikanen" på grund av mitt blonda afro!

Hur lyckades du att kombinera studier på Handels, London och Schweiz, och samtidigt starta ett nytt företag?

Ja, det handlar om att disponera sin tid rätt. Time Management är något som ligger varmt om hjärtat och som jag även föreläser om. De senaste åren har jag som sagt både varit student och drivit ett bolag under produktutveckling, vilket betyder att både tid och pengar har varit en bristvara. Jag har varvat modelljobb, tolkjobb, blomsterflicka, barnpassning, stipendieansökningar och nu på sistone även en hel del talaruppdrag. Jag gillar att vara där det händer!

Kan du berätta lite mer om idén bakom Mutewatch?

2007 tyckte jag att det var tråkigt att behöva väcka min kille som jobbade natt, så jag kom på idén med ett vibrerande armband. Nu har den utvecklats mer till en cool klocka med en dold touch screen. Självklart kommer vibrationsfunktionen också komma till användning i vissa sammanhang; till exempel om man ska hålla koll på tiden som talare

Vill du dela ett spännande minne från din tid som entreprenör?

Den 5 augusti så släppte vi bilderna som vi har hållit hemliga sedan start och ”engadget” som är en betydande blogg i USA var först med att skriva om oss. Det var en häftig känsla att vara ett samtalsämne på global nivå efter bara några timmar!

Varför tycker du att det är kul att föreläsa?

Det bästa med att föreläsa är att man får kontakt med så många på en och samma gång. Det passar mig perfekt för jag brinner ju för det där med effektivitet (skratt). Men helt seriöst så är det en fantastisk känsla att inspirera och att bli inspirerad.

Mai-Li Hammargren

Den unga entreprenören Mai-Li Hammargren är vd och grundare till klockföretaget Mutewatch. Hon föreläser inspirerande om entreprenörskap och personlig effektivitet.

Mai-Li Hammargren föreläser i Stockholm 1f eb 2011

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Nyhetsbrevsartiklar

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta