”Kan man prata med de döda? Ja, men de pratar inte tillbaka!”

En intervju med John Houdi

John Houdi föreläser om skepticism på Talarforum i Stockholm den 12 oktober. Vi har träffat honom innan för ett kort pratstund om hans kommande föreläsning.

Du är en av Sveriges populäraste magiska entertainers. Hur kommer det sig att du började föreläsa om skepticism?

John: Bra fråga… I mångt och mycket handlar det om att folk använder sig av magitekniker för att lura andra människor. Allt ifrån gatuskojare som lurar folk på pengar med riggade kortspel, till medium som påstår att de kan tala med dina döda släktingar. De använder sig ofta av samma tekniker som trollkonstnärer gör.

Kan du ge några exempel?

John: ”Cold reading” är ett typiskt exempel. Det är en teknik för att få fram information ur en person utan att denne är medveten om det. Ett annat exempel är Uri Geller som har tjänat miljoner genom att påstå att han har övernaturliga krafter, men jag kan med hjälp av vanliga magiska tricks återupprepa samma illusioner som han.

Varför är skepticism viktigt för dig?

John: Det paranormala breder ut sig i alla medier, medan det rationella nästan inte syns alls. Det är viktigt att utbilda folk så att de blir medvetna om att alla kan bli lurade. Det är till och med så att de som lurar inte alltid ens själva är medvetna om att de lurar folk. Jag brukar säga så här: ”Kan man prata med de döda? Ja, men de pratar inte tillbaka!”

Vad innehåller föreläsningen?

John: Magisk underhållning som varvas med dialog om skepticism. Några Uri Geller-trick, prat om medium och deras tekniker, slagrutor, astrologi och annan pseudovetenskap. Men framför allt en underhållande stund i magins tecken. Inget övernaturligt, men man skulle kunna tro det!

Några av våra kunder om oss

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2