Googlechefens bästa tips för livslångt lärande

Johan Eriksson som är föreläsare och chef över specialistteamet på Google Sverige, har tillsammans med två andra experter tagit fram en guide till livslångt lärande i praktiken.

Digitalisering och automatisering förändrar yrken i nästan alla branscher. Enligt en rapport från McKinsey Global Institute skulle närmare hälften av alla arbetsuppgifter som utförs i Sverige kunna automatiseras med den teknik som redan finns tillgänglig. Digitaliseringen kommer på det hela taget att skapa betydligt fler jobb än vad som försvinner, men det gäller att ha rätt kunskaper för att vara fortsatt attraktiv på arbetsmarknaden.

I guiden får du tips om hur du enkelt kan kompetensutveckla dig och se till att dina kunskaper är relevanta i dagens snabbföränderliga yrkesliv.

Guiden innehåller fakta, konkreta verktyg och tips för ett kontinuerligt lärande, till exempel:

  • Börja med något lustfyllt
  • Schemalägg ditt lärande
  • Oavsett bransch – satsa på digital kompetens
  • Utforska onlinekurser
  • Hitta din lärandestil
  • Skapa din egen lärandeplan
  • Börja i liten skala – öka successivt

Guiden är ett samarbete mellan Google och Arbetsförmedlingen och är skriven av Johan Eriksson från Google, Erik Sandström som är digitaliseringschef på Arbetsförmedlingen, tillsammans med Cecilia Bjursell från nationellt centrum för livslångt lärande, Encell.

Klicka här för att ladda ner guiden "Kom igång med ditt vardagslärande!"

Johan Eriksson är Head of Specialists på Google där han leder specialisterna inom digitalisering, från automation till datahantering och user experience. Han är också investerare, rådgivare och en mycket efterfrågad föreläsare.

Några av våra kunder om oss

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2