Sverige har förlorat sin Martin Luther King, men hans ord lever kvar

Elaine Eksvärd om Hans Rosling

Jag hade förmånen att träffa Hans ett gäng gånger, men det var vårt första möte som fastnade. Som retoriker blev jag, som alla andra, trollbunden av hans föreläsning och kunde inte låta bli att fråga vad hemligheten var. Han var så autentisk, sig själv helt enkelt så jag frågade. ”Hans, som du är på scen, är du så med vänner och familj?”. Hans såg besvärad ut och svarade ”Ja dom blir tokiga.”

Sen berättade han att han haft en dröm om att kunna vara någon annan vid tillfällen. Han fortsatte: ”När jag var ung så ville jag bli skådespelare och eldslukare, så jag flög till USA för att lära mig skådespelarkonsten. Men mina lärare sa Hans you’re hopeless, you can’t be anybody else but yourself!”. Och jag tittade på Hans och hans ledsna uttryck när han med sin svengelska imiterade den där läraren från USA. Så tänkte jag att det var tur det, för det var Hans Rosling vi älskade. Han som var just det ytterst få har modet att vara - sig själva.

En stor talare har lämnat oss, Sveriges Martin Luther King. Jag kommer fortsätta att lyfta sig om ett solklart exempel på hur man inte bara får ut ett budskap, det går in också.

Elaine Eksvärd, retoriker

Hans Rosling

Läs mer om Hans Rosling

Några av våra kunder om oss

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2