Brynolf & Ljung gjorde succé inför 11 miljoner

Brynolf & Ljung

Brynolf & Ljung är utan tvekan Sveriges, internationellt mest framgångsrika trolleriduo och har referenser från såväl Las Vegas som New Dehli, Beijing, Paris, Shanghai, Köpenhamn, Oslo med mera. I våras medverkade de i "Britain's Got Talent" inför 11 miljoner tittare.

Hur kommer det sig att ni som svenskar var med i Britain's Got Talent?

Vi blev uppringda förra hösten av produktionen som hade sett oss i ett annat engelskt program "Penn & Teller: Fool us" och ville ha med oss i 2012 års uppsättning av Britain's Got Talent. Det kändes ju naturligtvis oerhört hedrande att bli tillfrågad som svensk, när alla underhållare i hela Storbritannien vill vara med i programmet!

Jurys starke man, Simon Cowell är ju känd för att hata trolleri och för att såga trollkarlar längs med fotknölarna. Var det inte nervöst att uppträda under sådana förutsättningar?

Jo lite, Simon "buzzade" ju oss först i auditionprogrammet eftersom han trodde att tricket gick fel, men fick ta tillbaka det när han blev totalblåst i slutet av akten. Egentligen tror jag inte Simon hatar trolleri, han hatar bara dåliga akter! Däremot så är 11 miljoner tittare en betydligt större press.

Hur kände ni när ni var klara för semifinal?

Oerhörd lättnad! Men som svensk förstår man inte riktigt hur stort det egentligen är i England. Hysterin kring Britain's Got Talent går närmast att liknas vid melodifestivalen här hemma.

Jag vet att ni tog fram ett helt nytt nummer till semifinalen. Det låter som en hel del jobb, hur löser man sådant under tidspress?

Som tur är har vi gjort en hel del TV och specialskrivna prylar åt diverse företag tidigare, så vi är vana att ta fram ganska avancerat trolleri under pressade förhållanden.

Hur har Britain's Got Talent påverkat er? Hur ser framtiden ut framöver?

TV i Storbritannien är mycket större än hemma i Sverige och det internationella genomslaget helt annorlunda. Efter semifinalen har vi fått förfrågningar från bland annat Koreansk TV, Tysk TV och olika internationella byråer som vill att vi ska ta fram specialskrivet material till stora event och produktlanseringar.

Avslutningsvis, jag vet att ni har uppträtt i Las Vegas, det måste ju vara alla magikers dröm hur var det?

Ja det har vi, dels med världsstjärnorna Penn & Teller på Rio Hotel och nu senast på Orleans Hotel & Casino. Det är naturligtvis otroligt kul att ha fått göra shower i Las Vegas, det kommer man inte ifrån. Förhoppningsvis är det dock inte sista gången vi står på någon av de scenerna!

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2