Det är enklare att vara på Bali

Annelie Pompe

Mitt i en lång uppförsbacke på Bali började jag gråta. Jag var ute på en joggintur. Berget Agung låg framför mig och havet bakom mig. Någonstans efter det tionde glada hejarropet, leendet, tummen upp eller high five från lokalbefolkningen blev jag överväldigad av tacksamhet och tårarna kom rullande av glädje. Dessa underbara människor! Undrar om de inser att något så litet kan betyda så mycket.

Här finns rum att andas, och att hålla andan. Leva nästan utan måsten. Ingen har några förväntningar på dig. Du är ju på Bali.

Fantastiska människor

Jag har rest till jordens sju kontinenter och varit i många olika länder. Slutligen har jag kommit fram till att det är mest det mänskliga bemötandet som bestämmer hur trevligt ett land och en upplevelse blir. Jag har sällan mött så trevliga människor som på Bali. Dessutom finns där en magiskt vacker natur och för en som gillar yoga, fridykning och surfing är ön ett perfekt resmål. Maten är fantastiskt god och man kan leva enkelt och billigt.

Bali har många olika ansikten. Men det alla har gemensamt är vänligheten och hjälpsamheten. Det ligger något magiskt över ön Bali. Det är ett ställe som så många kommer till på en semestervecka, men av någon anledning säger upp sitt jobb och bestämmer sig för att stanna i flera månader. Bali är som ett uppehåll, som en egen värld, med egen tid och färre regler. Här finns rum att andas, och att hålla andan. Leva nästan utan måsten. Ingen har några förväntningar på dig. Du är ju på Bali.

Jag har rest till jordens sju kontinenter och varit i många olika länder Slutligen har jag kommit fram till att det är mest det mänskliga bemötandet som bestämmer hur trevligt ett land och en upplevelse blir Jag har sällan mött så trevliga människor som p

Bali är en aningens trekantig ö till utseendet och är mycket olika på varje kant. De enda verkligt turistiska bitarna är södra Bali med Kuta som tidigare party-ställe och Ubud för de som gillar spiritualitet, yoga och risfält. Men lyfter man blicken och ser västerut eller norrut finns helt annorlunda delar av ön. Man kan lätt ta sig runt med bussar, billiga taxis eller med en moped och lite våghalsighet. Man kan åka båt till öar som liknar en annan tidsålder. Min favorit-ö är nusa penida med sina branta klippor, gröna djungler och turkosa vatten. Där kan man fridyka med djävulsrockor.

Nattvandra på en vulkan

Vill man vandra rekommenderar jag en nattvandring upp på någon av vulkanerna Agung eller Batur. Att se soluppgången över havet från en bergstopp är en speciell upplevelse. Sedan kan man vandra ner och sitta på en surfbräda några timmar senare. Surfen på Bali är fantastisk.

Maten

Maten är en blandning av Balinesiskt kök med västerländska superfood trender. Man kan få fantastiska smoothies och nyttiga sallader nästan överallt. Bäst matupplevelse får du i Canggu området.

Bo på Bali

Bali är kanske ett av världens bästa ställen att leta airbnb. Man kan sova i allt från trädhus till strandnära villor. Vissa boenden är så vackra att de är uppbokade år i förväg. I Ubud, som är hantverket och yogans mecka finns ett boende som heter ‘hanging gardens’ och är lika vackert som det låter.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2