Röstningen på Årets talare är nu avslutad

Har du redan röstat är du med och påverkar vem som vinner branschpriset Årets talare i kategorierna Genombrott Kvinna, Genombrott Man, Moderator, Man och Kvinna.

Prisets syfte är att lyfta både talarbranschen och individer som sprider sitt budskap på ett sätt som verkligen når fram till åhörarna. Föreläsare och moderatorer påverkar, utbildar och inspirerar människor och företag och skapar förändring. Det i sin tur utvecklar samhället och det tycker vi ska uppmärksammas.

Vinnarna kommer att presenteras på Talargalan på Berns den 4 februari 2020 och utses genom röstning, kundutvärderingar på genomförda uppdrag och en jury från Talarforum.

Läs mer om Årets talare och tidigare vinnare

Årets talare - Moderator

Catarina Rolfsdotter-Jansson är journalist, moderator, föreläsare och författare. Hon modererar konferenser inom alla tänkbara områden, men har sin djupaste kompetens inom hållbar utveckling, energi, klimat, CSR, stadsplanering, trafik, bygg och hälsa. Catarina är en erfaren journalist och har skrivit 11 böcker om hälsa och hållbar utveckling. Som moderator är hon nyfiken, påläst, lugn, och trygg. Hon är också skicklig på att ställa relevanta frågor och hålla glädjen och den röda tråden i ett evenemang.

Johnny Sundin

Trendspanare

I rollen som moderator leder Johnny Sundin alla organisationens hjärnor genom befintliga tankekartor, nya mindset och framtidsvisioner med stor pedagogisk tydlighet. Med energi och värme skapar Johnny bra dialoger med de olika nyckelpersonerna på scenen. Han gör gedigna förberedelser och research för att alltid tvinna den röda tråden så stark och tydlig som möjligt. Johnny är även en uppskattad föreläsare som skickligt och engagerat föreläser om trender, mod, kreativitet och förändring.

Sedan 1995 har Beata Wickbom arbetat med att följa, förstå och förklara digitaliseringens möjligheter. Hennes djupa kunskaper inom digitalisering och affärsutveckling gör henne till ett självklart val både som föreläsare och moderator på många konferenser. Beatas gillar att involvera publiken och skapa äkta interaktivitet mellan scen och publik. Hon får de medverkande att känna sig trygga och hanterar med lätthet eventuella oförutsedda vändningar i programmet.

Karin Klingenstierna är en mycket uppskattad moderator, konferencier och sångerska. Under åren har hon lett hundratals konferenser, kongresser, galor, event, seminarier, workshops och möten i Sverige och utomlands. Hon kommer väl påläst och förberedd och tar både underhållande konferenciersuppdrag och kunskapskrävande moderatorsuppdrag. Kunder och publik vittnar om hög kvalitet, trygghet och fingertoppskänsla, sinne för humor och stark utstrålning utan att ta över.

Årets talare - Man

Eric Thyrell

Inspiratör

Eric Thyrells föreläsningar är underhållande, men han vill samtidigt ge publiken konkreta verktyg som går att applicera direkt efter föreläsningen. Med stor entusiasm, energi och humor har han inspirerat tusentals personer inom försäljning, kundservice, konflikthantering och kommunikation. Eric gör över hundra föreläsningar per år i näringslivet. Han har också förmågan att kunna skräddarsy och anpassa föreläsningarnas längd och inriktning efter olika typer av publik och sammanhang.

Christer Olsson

Inspiratör

Christer Olsson är fiskarsonen som gjort sunt förnuft till sin affärsidé. Han är en av Nordens mest anlitade föreläsare och har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke och handling. Christers framgång ligger i att han talar enkelt så att du kan förstå och sedan kan gå hem och göra skillnad oavsett om det handlar om dig själv, din relation eller organisation. Hans ambition är att så tankefrön och att du skall gå från att veta till att göra.

David Ståhlberg

Digital rådgivare

David Ståhlberg vägleder dig till nyfikenhet, framtidstro och innovationsförmåga. Efter ledande roller på Google i Sverige och på Procter & Gamble är David idag rådgivare i näringslivet. På ett lättbegripligt sätt hjälper David dig och din organisation att förstå hur morgondagen kan se ut, då den enda långsiktiga konkurrensfördelen för dig och ditt företag är att ständigt förändras och utvecklas. Han är en talare som inspirerar, engagerar och ger konkreta verktyg för att driva digitaliseringen framåt.

Olof Röhlander

Mental tränare

Olof Röhlander är tvåfaldig vinnare av Årets talare och den enda som varit nominerad fyra gånger. Skratten avlöser varandra i Olofs föreläsningar, men det finns också ett djup som gör att budskapet och innehållet sitter kvar efteråt. Olof lever nämligen efter devisen att ett föredrag inte ska vara en tomteblossaktivitet, utan skapa lång brinntid. Han har med sina femton år som inspiratör samlat på sig unika erfarenheter om hur arbetslivet ser ut, och vad som gör att organisationer ska bli hållbart framgångsrika.

Årets talare - Kvinna

Elizabeth Kuylenstierna är ledarskapscoach, terapeut, medlare, krishanterare och ledarskapsutbildare. Hennes föreläsningar är fulla av liv och karisma som inte lämnar någon oberörd. Hennes ämnen är bland annat ledarskap, medarbetarskap, arbetsglädje, kommunikation, och förändring. Elizabeth Kuylenstierna föreläser även internationellt, främst i USA. Gemensamt för alla hennes olika uppdrag är passionen för människor, relationer, kommunikation och beteenden.

Karin Zingmark

Förändringsstrateg

Karin Zingmark har över 20 års erfarenhet av att driva förändring på temat kommunikation och ledarskap från en rad ledande befattningar, senast i rollen som marknadschef på Microsoft. Numera är hon en efterfrågad föreläsare och strategisk rådgivare. Karin insåg tidigt att digitaliseringen skulle innebära stora förändringar i samhället och förändra spelplanen för hur vi gör affärer. Karin guidar på ett inspirerande sätt sin publik till hur man bygger en kommunikativ organisation, rustad för en digitaliserad värld.

Ami Hemviken

Beteendevetare

Ami Hemviken är en av Sveriges främsta föreläsare inom beteende, påverkan, relationer och kommunikation. Under sina år som föreläsare och coach har hon hjälpt många företag och organisationer att få ut mer kraft och glädje från sina medarbetare. Hennes energi går inte att ducka för då den smittar av sig till alla hon möter och det i sin tur skapar resultat. Med ett stort mått humor och massor av energi, fångar hon sin publik som får uppleva glädjen i att våga mötas och utvecklas.

Psykologen Katarina Blom brinner för att avliva myter och rykten om vad som gör oss lyckliga, och visar istället på ett underhållande och interaktivt sätt vad vetenskap och forskning har att lära oss om mänskligt välbefinnande. När hon föreläser får deltagarna prova på konkreta övningar för ökat välmående. Föreläsningarna innehåller även principer för beteendeförändring och knep för att lättare skapa förändring i vardagen. Katarina föreläser även på ett inspirerande sätt om teamutveckling och samarbete.

Årets talare - Genombrott Man

Jesper Ek

Ledarskapscoach

Jesper Ek har över 20 års erfarenhet av chefs- och ledarroller inom näringslivet. Han har genom sin karriär och sina erfarenheter fått en unik inblick i olika stilar på företagande och ledarskap. De senaste åren har han valt att satsa helhjärtat på att föreläsa och utbilda i det han brinner för – framgångsrikt mänskligt ledarskap. Hans föreläsningar visar på fördelarna med att sätta människan och medarbetare i fokus. Jesper Ek får gång på gång lysande omdömen från publiken, detta för att åhörarna på riktigt inser att han vet vad han talar om.

Gustav Stenbeck

Entreprenör

Gustav Stenbeck är miljöaktivisten som blev riskkapitalist. Med erfarenhet från Greenpeace, multinationella företag och från startupvärlden, talar han om hur hållbarhet håller på att förändra det ekonomiska landskapet i rasande takt och hur det påverkar sättet bolag gör affärer på. Både idag, imorgon och långt därefter. När publiken lämnar en av Gustavs föreläsningar så gör de det med nyvunnet engagemang och kunskap. Kanske lämnar de även med en önskan att förändra världen.

Tobias Bjerrome Ahlin håller inspirerande och nyanserade föreläsningar om den digitala revolutionen, kreativitet och kritiskt tänkande. Han har nått en internationell publik genom sina föreläsningar och har de senaste två åren föreläst i 18 olika länder. Tobias har själv varit med och påverkat den digitala utvecklingen och har haft ledande roller på bland annat Mojang och Spotify. Hans insiktsfulla och underhållande föreläsningar är med och driver den digitala revolutionen framåt.

Gunnar Söderström

Personlig tränare

Gunnar Söderström vet precis vad vi behöver för att stärka vårt välmående och plocka fram vår inneboende kraft och potential. Gunnar är i grunden naprapat, personlig tränare och kostrådgivare, han har förmågan att leverera en glad injektion av motivation och inspiration som berör alla. Föreläsningarna är roliga och har något som alla kan känna igen sig i. Han uppskattas särskilt mycket för sina givande och tankeväckande föreläsningar om hållbar arbetsglädje och medarbetarskap.

Årets talare - Genombrott Kvinna

Anna Frankzen Starrin

Kulturantropolog

Anna Frankzen Starrin är kulturantropologen som drivs av att få företag att våga spana in i framtiden för att hitta sin väg i den digitala transformation med hållbar utveckling som mål. Hon kallas ofta Robot-Anna i media. Hon talar, trots sitt smeknamn, om de mänskliga aspekterna i den digitala revolutionen. Hon tar reda på vad vi människor tänker, tycker, behöver och vill ha i framtiden. I sitt enorma framtidsbibliotek har hon megatrenderna som kommer påverka var och en av oss.

Hanna Gerdes är människorättsjuristen och författaren som på kort tid blivit en mycket eftertraktad föreläsare. Hanna har en unik förmåga att på ett underhållande och pedagogiskt sätt förklara när värdering blir diskriminering, vad det innebär att barnkonventionen snart ska bli svensk lag och vad mänskliga rättigheter har med din verksamhet att göra. Hanna tar juridiken bortom krångliga paragrafer och är föreläsaren och moderatorn för allt som har med rättighetsfrågor att göra.

Rebecka Carlsson

Hållbarhetsentreprenör

Rebecka Carlsson är en av de få svenskar som utbildats vid Singularity University i Silicon Valley. Under tre månader bodde hon på NASA tillsammans med 90 entreprenörer och forskare från 47 länder och intensivtränades i hur exponentiella teknologier som AI, blockchain och robotik kan användas till att skapa lösningar för vår tids globala utmaningar. Rebecka har på kort tid blivit en mycket efterfrågad föreläsare inom hållbarhet, framtidstrender och exponentiella teknologier.

Shahrzad Kiavash

Triathonlöpare

Shahrzad Kiavash hade precis börjat sin karriär efter studier på KTH när hon drabbades av en mycket allvarlig blodförgiftning. Hon överlevde mirakulöst nog, men efter mer än 40 operationer kunde läkarna konstatera att benen inte gick att rädda och Shahrzad blev tvungen att genomgå en dubbelamputation. Hon var på väg att ge upp livet helt, men lyckades till slut hitta livsglädjen igen. Sedan dess har hon genomfört flera triathlon med benproteser, och är numera en mycket inspirerande föreläsare.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2