Anna Bergholtz

Inspiration - Alla har vi en blindbonus

Som 3-åring blev hon dömd till ett liv i rullstol. I dag går hon. Som 24-åring förlorade hon synen, men det har inte hindrat henne från att bli Sveriges och troligen världens första blinda filmrecensent.

Hur når man dit man vill, när det liv man är van vid att leva kastas omkull? Det vet Anna. Att göra valet och få en svaghet till att bli en styrka är nämligen något vi alla förmår, menar Anna. På jobbet, i det privata och i livets alla skeden. Det handlar om en strategi och om förmågan att se fördelarna eller som Anna kallar det "bonusar".

För många har Anna blivit känd som "Blindchick", efter sin medverkan som krönikör och Sidekick i Morgonpasset i P3. Vi har också kunnat höra henne programleda i P1, medverka i Krister i p3 samt se henne i Svt:s prisbelönta CP-Magasinet. Hon är en flitig debattör när det gäller frågor kring lika behandling och mångfald och hjärtefrågan är funktionsnedsattas medverkan och synlighet i media.

Anna är utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach. Hon har belönats med Lions livskvalitetspris och även fått Inklusionspriset för sin förmåga att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. Utöver det har Aftonbladet nominerat henne som svensk hjälte, i kategorin förebilder.

Föreläsningar och workshops: Förutom den inspirerande föreläsningen "Alla har vi en blindbonus", föreläser Anna Bergholtz även om: Medias bild av funktionsnedsatta, mångfald och likabehandling, hur man får elever med funktionsnedsättningar att bli mer självständiga i skolan och bemötande inom vården. Föreläsningarna skräddarsys efter kundens önskemål. Allt från 30 minuter till 2 timmar. Anna kan även ta längre heldagsuppdrag med workshop.

Förutom föreläsningsuppdrag tar Anna även uppdrag som ståupp-komiker, moderator och konferencier. Faller valet på Anna att leda konferensen eller showen garanteras du nya perspektiv, värme och humor och inte minst mångfald.

Anna arbetar på svenska och engelska.

Pressbilder

Anna Bergholtz

Mångfald

Föreläsare

Mångfald

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2