Hem > Personligheter > Tom Stone

Tom Stone

Konsten att luras - Trollkonstnär och föreläsare

Tom är en av magivärldens hetaste kreatörer, föreläsare och författare. Han reser jorden runt för att coacha andra trollkonstnärer hur de ska kunna bli ännu bättre.

Tom Stone har skrivit ett tjugotal fackböcker och två bästsäljande samlingsverk för professionella trollkarlar. Han har också varit huvudlärare på kursen Magi 1 på Dans och CirkusHögskolan i Stockholm. Hans egna studier av hur människan observerar sin omvärld har medfört att han är en återkommande gästföreläsare på ett flertal universitet. Där han föreläser om hur hjärnan tolkar intryck och hur illusioner fungerar rent vetenskapligt.

Föreläsning: Konsten att luras Hur kommer det sig att trolleritrick fungerar? Vad är det som gör att man kan titta rakt på något som borde vara uppenbart och ändå inte se det? Om du och en vän står framför en spegel - varför kan du se din väns ögon röra sig, men aldrig dina egna?

Trollkonstnärer har i alla tider känt till att det finns glapp i människans uppfattningsförmåga och har baserat sin konstform på den kunskapen. Först på senare tid har vetenskapsmän och kognitionsforskare börjat intressera sig för liknande frågor och på vissa punkter har man upptäckt ett överlapp mellan de två världarna. På några punkter har forskare och trollkarlar börjat samarbeta, till gagn för båda grupperna.

Tom Stone är en av Europas mest innovativa och kunniga trollkonstnärer. Här berättar han på ett underhållande sätt om hur han går till väga för att lura en betraktares öga, rikligt illustrerat med trollerinummer.

Tom Stone är även en eftertraktad artist som har uppträtt över hela världen, i alla sammanhang från kulturfestivaler i Portugal, via Japansk TV till upprepade engagemang på anrika Magic Castle i Hollywood.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta