Hem > Inspiration > Boktips

Mina fastrars mat

Menyer från Maddaloni

av Paolo Roberto

"Vad har du ätit idag?"
Det är det första de frågar mig, samtidigt som de ger mig kraftiga men kärleksfulla kindnyp. Jag har, efter en lång resa, äntligen klivit in på mina fastrars bakgård - och när jag redogjort för den torftiga flygplansmaten och besvarat en mängd andra livsviktiga frågor - dukas det fram den ena ljuvligheten efter den andra på matbordet.

Paolo Roberto har en stor släkt spridd över hela världen. Släktens nav hittar man dock på bakgården Merolilli i den napolitanska staden Maddaloni. De många fastrarna, som lagar den vidunderligt goda maten, har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla i släkten Roberto. Det spelar ingen roll om de bor i Hongkong eller Stockholm - inget undgår fastrarna, som med fast och säker hand styr och ställer i stort som smått.
Det här är en kokbok som lockar till bords och till skratt. Ta del av fastrarnas klassiska italienska mat, tolkad av Paolo, och få dig samtidigt till livs hans hisnande berättelser om sig och sin italienska släkt. Passa samtidigt på att njuta av de fantastiska miljöbilderna, tagna på plats i Maddaloni av Tina Axelsson, och låt Lina Erikssons vackra matbilder inspirera dig att gå loss i köket och laga italienskt.

Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgiven: 2007
ISBN: 9100110876

Mina fastrars mat - menyer från Maddaloni (Paolo Roberto)

Fler boktips

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta