Stina Oscarson

Regissör, dramatiker och fri skribent

Stina Oscarson föreläser initierat och inspirerande om ledarskap, kulturpolitiska frågor, säkerhetspolitiska frågor, hållbar utveckling och stadsbyggnad

Stina Oscarson föreläser initierat och inspirerande om ledarskap, kulturpolitik , jämställdhet, demokrati, hållbar utveckling och stadsbyggnad

Stina Oscarson bestämde sig som 14 åring att bli regissör. Hon fick sin utbildning som regiassistent åt Suzanne Osten och har därefter varit chef för Orionteatern i åtta år och chef för radioteatern vid Sveriges radio i tre år. Hon tvingades sedan efter ett mycket framgångsrikt arbete att lämna SR under rätt tumultartade former efter att ha talat öppet om sin anorexia. Om detta berättar hon bl.a i sin senaste bok "Inte en berättelse" som hyllats av kritiker över hela landet.

Som regissör och dramatiker har hon arbetat på de flesta av våra stora scener och som skribent har hon bl.a skrivit krönikör för DN kultur under närmare två år. Stina Oscarson har varit och är mycket aktiv kulturpolitiska frågor initierade och ledde bl.a den omtalade Skuggutredningen av kulturpolitiken 2008 /2009. Under senare år har hon också deltagit mycket i den offentliga debatten i frågor gällande fred och säkerhet, demokrati och en hållbar utveckling. Och som en fri intellektuell alltid med nya perspektiv och infallsvinklar. Hon är en storyteller och vet hur man fångar en publik och har en förmåga att göra de mest komplicerade saker begripliga och hon skräddarsyr alltid sina föreläsningar efter kundens behov.

Stina talar om:

Ledarskap: Om maktstrukturer i organisationer, det personliga ansvaret och konsten att skapa förändring.

Jämställdhet: Maktstrukturer. Människovärde och att våga vara sårbar.

Kulturpolitiska frågor: Kulturens kraft att skapa förändring. Kulturens roll i en hållbar utveckling. Konstens frihet och yttrandefrihet. Bildning, folkbildning och demokrati.

Fredsfrågan: Kan man skapa fred med vapen? Samtalet som konfliktlösning. Vad som krävs för att vi ska upprätthålla demokratin.

Hållbar utveckling: Socialt ekonomiskt och ekologiskt. Klimatfrågan och demokratin.

Stadsbyggnad:Vad är meningen med staden? Att bygga för jämlikhet och hållbarhet. Det offentliga rummet och demokratin.

Pressbilder

Artiklar

Stina Oscarson

Fotograf: Einar Kling-Odencrants

Samhällsbyggnad

Föreläsare

Omvärld

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2