Sasja Beslik
Fotograf: Jakob Melgaard

Sasja Beslik

En av landets främsta experter på etiska och hållbara investeringar

Sasja Beslik har en bakgrund på Nordea där han har varit VD på Nordea Investment Funds och därefter chef för Responsible Investments and Identity på Nordea Asset Management för att därpå starta upp en ny enhet där, Sustainable Finance.

Sasja har också varit Chairman UNEP FI Water Work Group inom FN. Sedan 2022 är Sasja Chief Investment Strategy Officer på SDG Impact Japan. Han betraktas som en av Sveriges främsta experter inom Corporate Social Responsibility, CSR och Sustainable Investments. Sasja har en magisterexamen i ekonomisk historia och är dessutom utbildad journalist och har jobbat som krigskorrespondent i Kosovo.

Sasja talar om hållbara och etiska investeringar samt allmänt om utvecklingen inom den etiska fondindustrin. Ett annat ämnesområde är globaliseringen och klimatförändringarna, hur man tar ansvar för miljö och sociala aspekter i produktionen och i utvecklingsländerna och hur man kommunicerar detta till sina kunder.

Sasja Beslik har lång erfarenhet av internationellt arbete med miljö och sociala aspekter för såväl svenska som internationella företag. Han har arbetat konkret med dessa aspekter ute på fältet, genomfört revisioner, utvecklat uppförandekoder, implementerat dessa, samt hjälpt företag att nå ut till kunder med resultat.

Sasja är aktuell med boken "Where the Money Tree Grows" och är även författare till "Guld och gröna skogar : investera klimatsmart och bli rik"

Pressbilder

Sasja Beslik

Sasja Beslik

Ekonom & Journalist

Fotograf: Håkan Flank

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2