Hem > Personligheter > Peter Linde

Peter Linde

Var finns det liv i universum?

Var finns det liv i universum? Denna spännande fråga blir alltmer aktuell eftersom forskarna nu upptäckt mer än 1000 planeter vid andra stjärnor än solen – exoplaneter.

Peter Linde är astronom och har som forskare använt några av de stora observatorierna i världen. Som pionjär inom avancerad analys av astronomiska bilder har han medverkat i ett antal forskningsprojekt, framför allt avseende studier av stjärnor i Vintergatan och närliggande galaxer. Han har även arbetat vid utvecklingen av det kommande europeiska jätteteleskopet, som avses bli världens största.

Peter Linde satsar mycket på att sprida kunskap om universum i populärvetenskaplig form och är även verksam i flera större astronomiska organisationer i Sverige. Han kom nyligen ut med boken "Jakten på liv i universum", som fick ett mycket positivt mottagande med recensioner som: "boken är ett intellektuellt äventyr där lekmannen kan känna sig smart".

Är vi ensamma i universum? Upptäckten av exoplaneter är en historisk händelse och nu förbereder sig forskarna för nästa steg – att försöka hitta en jordliknande planet med liv. Samtidigt letar andra forskare efter meddelanden utsända av civilisationer man förmodar skall finnas där ute bland stjärnorna. Hur stor är chansen att man ska finna något? Och skall man i så fall svara? Kanske är det dags för ett paradigmskifte, antingen i form av en kontakt med en främmande intelligens eller så kanske den mänskliga rasen är på väg att efterträdas av en egentillverkad superintelligens?

Detta är ämnen som Peter Linde analyserar i sina föredrag, vilka på ett populärt sätt fokuserar på några av tillvarons verkligt stora frågor. Det innehåler garanterat många Aha-upplevelser, skratt och intressanta och relevanta fakta.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta