Peder Lamm

Peder Lamm

Känd TV-profil med antikviteter och kulturhistoria som specialiteter

Peder Lamm är programledare i TV med succéprogrammen Otroligt Antikt, Första, andra, tredje, Kockduellen, Slottsliv och Antikjakten på meritlistan.

TV-profilen Peder Lamm är känd för sin såväl breda som djupa kunskap om mat, antikviteter och kulturhistoria. Han har bland annat lett succéprogrammen Kockduellen, Slottsliv och Antikjakten. Under Peders populära föreläsningar berättar han om antikviteter och värderar föremål som deltagarna tagit med sig. Kring varje föremål finns en historia, som Peder med sin konsthistoriska kunskap beskriver för åhörarna genom en kulturell berättelseresa späckad med lustmord av traditioner och många goda skratt.

Han har arbetat inom antikbranschen sedan 15-årsåldern och bl.a. varit anställd vid Bukowskis, Nordén Auktioner, Livrustkammaren och Crafoord Auktioner. Idag är han egenföretagare inom flera olika branscher. Peder är även chefredaktör för tidningen Connoisseur.

Peder engagerar sig gärna för uppdrag som auktionsförrättare, konferencier och moderator och håller föredrag inom ämnen som antikviteter, konst, mat och dryck. Peder kan även bokas för antikvärdering då publiken får ta med ett föremål var för värdering och bedömning. Peders lättsamma och underhållande natur som föreläsare, bjuder åhörarna på både skratt och nya insikter, vilket lett till många uppskattade och skräddarsydda uppdrag av olika slag inom näringslivet .

NÅGAR AV PEDERS FÖRELÄSNINGAR:

Bordskultur och mathistoria
Festens och festmatens kulturhistoria från romerska gästabud till Pizza Hut. Deltagarna får uppleva en exposé över festens och matlagningens kulturhistoria. Hur festade man på 1500-talet och varför skålar vi? Vad är sprängd anka och hur mycket drack man egentligen på en finare 1800-talsmiddag?

Barock
En timme om form, konst, arkitektur och musik. Barocken som idé och tidsepok.

Vett och Etikett
Bruna skor efter klockan sex? Är vett och etikett bara gammalt trams, eller är det något vi kan ha användning för idag?

Har reglerna förändrats i vår moderna värld, och i så fall hur? Gör man kanske bort sig inför kunder eller utländska gäster om man inte kan spelreglerna?

Orangeriet 40 min om växthus och orangerier i historiskt perspektiv.

Beauty
En halvtimma på engelska om skönhetens princip. Vad är fint och vad är fult? Matematik och konstteori på en gång.

Pang Pang 40 min om skjutvapnens historiska utveckling.

Kina
En timmes nybörjarkurs om kinesiskt porslin. Perioder, tekniker, dekorer, priser, äkthet.

Skånska slott 45 minuters exposé över mina skånska favoritslott.

Pressbilder

Peder Lamm

Peder Lamm

Antikexpert

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2