Negin Azimi
Fotograf: Linda Svensson

Negin Azimi

Från borträknad och bortglömd, till betydelsefull och behövd

19-åriga Negin Azimi är arrangören av TEDxYouth Stockholm och av tidningen Veckans Affärer utnämnd som en av 20 unga stjärnskott i världen att hålla ögonen på.

I sin mycket uppskattade föreläsning berättar Negin hur hon gick från att inte känna sig inkluderad i samhället till att bli utnämnd till Sveriges ungdomsentreprenör och bli betraktad som en supertalang av näringslivet.

Många ungdomar i dag känner ett utanförskap. Speciellt ungdomar som växer upp i miljonprogram. Så hur går man från att känna sig borträknad och bortglömd, till att känna sig betydelsefull och behövd? Och hur kan näringslivet och samhället bli bättre på att ta tillvara på dessa ungdomars kompetenser? I Negin Azimis inspirerande föreläsning utgår hon ifrån sina egna erfarenheter. Som 14-åring bestämde hon sig för att förändra sitt liv och sedan dess har ingenting varit sig likt.

Negin är en flitigt anlitad föreläsare och är verksamhetsansvarig samt projektledare på TEDxYouth Stockholm. Utöver detta sitter hon i styrelsen för SOS-Barnbybar och driver sitt företag Negin Azimi Consulting.

Trots Negins ringa ålder har hon redan hunnit med att samla på sig en rad meriter. Sommaren 2016 rankade organisationen Företagarna Negin som en av Sveriges mest lovande unga företagare. Våren 2016 hamnade Negin Azimi på en topplacering på Resumés lista Näringslivets 150 Superkommunikatörer. Hon hamnade på plats 14 av 150 och avgörande för placeringen på listan är att kommunikationsinsatsen ska ha bidragit till en positiv förändring i samhället och för andra människor.

Negin har även blivit utsedd till Årets uppstickare 2015 av tidningen Shortcut samt Årets supertalang 2016 av Veckans affärer (samma tidning utsåg henne 2015 till en av 20 stjärnskott i världen att hålla ögonen på). Den 20 november 2014 utsågs Negin Azimi till Sveriges ungdomsentreprenör och mottog priset av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

När Regeringskansliet och Utrikesdepartementet skulle diskutera global migration och utveckling med FN’s generalsekreterare Ban Ki Moon var hon den yngsta representanten på plats. Negin har tidigare även varit ambassadör för Robert F. Kennedy Center For Justice And Human Rights samt stiftelsen Fryshuset. Hon har talat inför medlemmar ur Kungafamiljen, Riksdagen och Svenskt Näringslivs årsstämma 2014. Negin har haft uppdragsgivare som Raul Wallenberg Academy, Teknikföretagen, Atea, Unicef samt skolor som Södra Latins gymnasium och Kungsholmens gymnasium.

Negin Azimis föreläsning passar perfekt som inspiration för näringslivet då Negin brinner för att öka dialogen mellan ungdomar och företag. Men även utmärkt som inspiration till ungdomar. Inne-hållet anpassas utifrån målgrupp.

Sagt om Negin:
"Negin lyckas väldigt väl med att blanda inspiration och humor på ett sätt som gör att hon fångar publikens uppmärksamhet redan från början. Hon är inte heller rädd för att bjuda på sig själv!" - Andrea Cartriers Lagnefors, Kungsholmens gymnasium elevkår

"Med en stark inre kompass och kompromisslös vilja kan man nå långt. Lägger man därtill lite klädsam ödmjukhet så kan man nå nästan hur långt som helst – se bara på Negin Azimi." – Jens Spendrup, Ordförande, Svenskt Näringsliv

Pressbilder

Negin Azimi

Negin Azimi

Fotograf: August Dellert

Entreprenörskap

Personlig utveckling

Personlig utveckling

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2