Mats Sjödin

Mats Sjödin

Informell telekomexpert med glimten i ögat

Som mångårig expertjournalist inom telekom och TV är Mats Sjödin en av de mest pålästa när det gäller de branscherna. Med glimten i ögat kan han dessutom beskriva utvecklingen och dess konsekvenser.

Telekom och TV är två av de branscherna som förändras mest just nu. För bara 20 år sedan var mobiltelefonen – eller biltelefonen som den kallades då – ganska sällsynt. I dag bär många av oss med sig ett par, tre apparater som är kopplade till mobilnätet. Samtidigt står TV-marknaden mitt i sin största revolution någonsin där allt mer sändningar ses på datorer, surfplattor och telefoner. Detta medan lagar och regler inte tycks hänga med i utvecklingen. Hur påverkar denna utveckling oss som personer och hur påverkar den vår affärsverksamhet?

Alla har idag en relation till telekom i form av Internet, hemtelefon eller mobiltelefon liksom så gott som alla tittar på TV. Genom sitt jobb, som också är ett av Mats största intressen, har han förmånen att träffa och diskutera de viktigaste trenderna med de högsta cheferna. Därigenom kan Mats hela tiden, själv, ligga i framkant av det som är på väg att ske, säger han.

Förutom att Mats Sjödin själv arrangerar de telekom- och TV-branschernas populäraste seminarier så är han själv ute och föreläser om utvecklingen för ledningsgrupper, företag och vid kundträffar. Med en god känsla för att sätta saker i rätt relation är han samtidigt påläst och skarp i sin analys. Han har samtidigt förmågan att skapa en familjär stämning även i stora sammanhang. Förutom egna föredrag är Mats Sjödin en ofta anlitad moderator.

Som telekomexpert förekommer Mats Sjödin i både TV och tidningar. Han citeras regelbundet av både svenska och internationella tidningar som till exempel Wall Street Journal, CNN och Reuters. Han har fått epitet som "Mobilvärldens paparazzi" och "Han som dödade drömmen om 3G".

Mats Sjödin

Mats Sjödin

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2