Marcus Birro

Marcus Birro

Poet, författare och radio- och TV-medarbetare

Marcus Birro har ofta synts i TV i olika sammanhang och hans passionerade fotbollsintresse och bloggande har också uppmärksammats.

Marcus Birro är poet, författare och krönikor i radiokanalen P3. Redan 1989, långt före all form av Poetry Slam, började han uppträda med sin poesi runt om i landet, allt från små fallfärdiga punkar-bakhåll till Hultsfredsfestivalen. Några år senare, bara tjugo år gammal, gav han ut sin första bok.

Sedan dess har det blivit ett tiotal böcker och Marcus Birro har bland annat fått Nöjesguidens pris, Dan Andersson-priset och Litteraturklubbens stora litteraturpris. Han är även flerfaldigt prisad som sportbloggare. De senaste åren har Birros fotbollsintresse fått allt större uppmärksamhet, dels genom att han tidigare skrev en mycket uppskattad blogg men också tack vare sin kontinuerliga medverkan i olika fotbollsprogram på TV.

Han har även synts och hörts i många andra sammanhang. Säsongen 2009-2010 vann han På spåret tillsammans med Johanna Koljonen. 1999 var Marcus Birro med och startade radioprogrammet Frank i P3 som hördes mellan 1999 och 2007. Hösten 2008 efterträdde han Alex Schulman som bisittare åt Lennart Ekdal i TV-programmet Kvällsöppet i TV 4. Marcus Birro har gått ut som nykter alkoholist och skrivit en del artiklar i kvällspress och drivit kampanjer om ämnet

Marcus Birro talar om att följa sina drömmar. Men aldrig på ett tillrättalagt eller fjäskigt sätt, han talar direkt ur hjärtat, står för det han tycker och tänker och han en stor förmåga att fånga och beröra sin publik.

Marcus Birro

Marcus Birro

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2