Marco Helles

Marco Helles

Mångfaldens möjligheter

Marco Helles är en av landets mest efterfrågade utbildare inom mångfald. Marco har en lång bakgrund från Röda Korset där han under senare tid arbetade som nationell samordnare för mångfald och jämställdhet.

Under sin tid som Internationell sekreterare i slutet på 80-talet på Studieförbundet Bilda utvecklade Marco MOD-konceptet och ledde utvecklingsarbetet fram till 1998 då han började utbilda i Mångfaldens möjligheter på Röda Korsets Idé- och utbildningscenter i Mariefred. Där blev han chef år 2000, såväl som VD för hotell- och konferensverksamheten och som rektor för Röda Korsets folkhögskola. 2003 blev han regionchef för Röda Korset i Stockholm, för att 2006 börja arbeta med Röda Korsets stora mångfaldsprojekt.

År 2009 blev Marco nationell samordnare för humanitära frågor, folkrättsfrågor, mångfald och icke-diskriminering. Inom den internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen är Marco känd och efterfrågad för sitt engagemang i frågor kring "diversity and non-discrimination".
2011 startade Marco sin egna utbildnings- och konsultfirma. Han har hållt långt över 1000 utbildnings- och föreläsningstillfällen, de flesta i Sverige, men också bl.a. i USA (California Diversity and Leadership Conference), Sydafrika, Tanzania, Nederländerna, Österrike, Italien, Belgien, Danmark, Norge och Finland.

Pressbilder

Marco Helles

Marco Helles

Mångfaldsexpert

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2