Kaj Mickos

Kaj Mickos

Professor i innovationsteknik med stark verklighetsförankring

Kaj Mickos har massor av egna patent och har startat ett flertal företag. Han har gett råd till tusentals entreprenörer, så hans teori och praktik har gått hand i hand.

Kaj Mickos är professor i innovationsteknik vid Mälardalens Högskola, och har under åren givit råd till och lotsat fram runt 25 000 idérika människor. Men han är definitivt inte bara en akademiker som betraktar innovationer ur teoretiska aspekter. Med de 31 patent han själv har och med de 14 företag han startar genom åren i olika branscher kan man inte beskylla honom från att fly verkligheten. Tidigare arbetade han som vice ordförande för Företagarna, och långt tillbaka utbildade han sig till silversmed på Konstfack. Kaj Mickos talar, naturligt nog, om förändring och nyskapande och om hela den process som leder till förnyelse.

Finns det en idé om ett behov, en engagerad människa som driver projektet, professionella människor som kan hjälpa till, och dessutom såddfinansiering, så kommer det obönhörligen ut en produkt, hävdar Kaj Mickos. Men han tala inte om färdiga tekniska lösningar, utan menar att det är människor som förnyar Sverige, och det är genom förnyelse vi skapar jobb.

Pressbilder

Kaj Mickos

Kaj Mickos

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2