Erland Källén

Professor i meteorologi - Deltagare i klimatpanelen IPCC

Erland Källén talar om klimat- och miljöfrågor var aktualitet ständigt ökar. Han talar förstås självklart även om väderprognoser och om hur SMHI samarbetar med olika internationella väderorganisationer.

Erland Källén är professor i dynamisk meteorologi vid Stockholms Universitet och medlem av IVA och Academia Europea. Han samarbetar sedan över tjugo år med SMHI och de europeiska rymd- och väderorganisationerna ESA och ECMWF. Han deltog även i FN:s så uppmärksammade klimatpanel (IPCC) som 2007 fick Nobels fredspris. Erland Källén talar som sig bör om klimat och om miljöfrågor och även om väderprognoser.

Han anlitas ofta av media för att kommentera aktuella klimat- och väderfrågor. Under 2007 har han också varit medlem av regeringens vetenskapliga råd för klimatfrågor, som då även publicerade sina resultat. Dessa kommer att utgöra ett av underlagen för Sveriges framtida klimatpolitik. Globala klimatändringar har blivit en av vår tids stora framtidsfrågor. Hur och varför har människan påverkat klimatet? Vad kan vi förvänta oss i framtiden? Med en vetenskaplig utgångspunkt beskriver Erland Källén på ett populärvetenskapligt och pedagogiskt sätt de komplexa samband som påverkar vårt klimat och berättar vad vi vet och inte vet om detsamma.

Erland Källén

Religion

Aktivitetsledare

Konferencierer med ämnesexpertis

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
$zopim(function() { });