Ekim Caglar
Fotograf: Christer Sturmark

Ekim Caglar

Ett av världens mest komplexa länder

Ekim Caglar har lång erfarenhet av att rapportera om och analysera Turkiets politik. Med en bakgrund som journalistiskt verksam, bland annat i Turkiet, ger han både ett historiskt och aktuellt perspektiv på landets politik.

Turkiet är ett fascinerande land som många svenskar har rest till men som få fått grepp om politiskt. Att landet har en turbulent politisk historia känner de flesta till, men hur ser egentligen situationen för demokratin, yttrandefriheten och minoriteterna ut?

Ekim Caglar har bakgrund som journalist och är utbildad statsvetare. Hans familj flyttade till Sverige redan på 1970-talet, men han har själv i perioder bott i Turkiet och har god kännedom och förankring i landet. Med rötterna i landet och en professionell bakgrund som både skribent och kommentator av turkisk politik ger han initierade föreläsningar som anlitats av politiker, civilsamhällesföreträdare och andra.

Caglar har kommenterat turkisk politik i en rad olika program i Sveriges Radio, samt synts i tv på exempelvis SVT:s Aktuellt, Kulturnyheterna samt Nyhetsmorgon i TV4. Med passion och djup kunskap om både kultur och politik ger Caglar en unik inblick i turkisk politik.

Föreläsningar:
Vad kännetecknar turkisk politik? Vilka är de mest brännande politiska frågorna i turkisk politik, historiskt sett och i nutid? Vad säger det om Turkiets politiska kultur?

Turkisk politik i 100 år: Vilka är de långa linjerna i turkisk politik, från Mustafa Kemal Atatürks utropande av republiken 1923 till dagens auktoritära styre under president Recep Tayyip Erdogan?

Turkiets roll i världen: Vilka är Turkiets drivkrafter i sina relationer till omvärlden? Hur har landets politik förändrats över tid?

Som föreläsare i Turkiet-relaterade frågor han exempelvis föreläst för svenska delegationen i Europarådet, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala och samt olika riksdagsdelegationer. Föreläsningarna är målgruppsanpassade och fungerar både för aktörer inom näringslivet, civilsamhället och andra.

Pressbilder

Ekim Caglar

Ekim Caglar

Statsvetare

Fotograf: Christer Sturmark

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2