Hem > Personligheter > Dan Hasson

Dan Hasson

Professionell stresshantering av en doktor

Dan Hasson är forskare och författare som doktorerat i stresshantering och hälsopromotion vid Uppsala universitet. Han har en docentur i folkhälsa från Karolinska Institutet och har varit anknuten forskare vid Stressforskningsinstitutet.

Idag är Dan Hasson anknuten forskare vid det prestigefyllda Mayo Clinic och arbetar utöver forskningen som bedrivs vid Stiftelsen Stressmottagningen med sina två företag Hasson Consulting Group AB och Interactive Health Group AB. Han är en mycket uppskattad föreläsare inom både näringslivet och universitetsvärlden och har en enastående förmåga i att omvandla avancerad vetenskap till påtaglig och lättförståelig information som kan appliceras i det vardagliga livet. I maj 2004 vann Dan Hassons webbaserade program för stresshantering ett hedersutnämnande i EU-kommissionens prestigefyllda tävling "eHealth awards". Dans bok Stressa rätt! som gavs ut i april 2008. Dans ansats är att omsätta avancerad vetenskap till lättförståelig kunskap som blir applicerbar i det dagliga livet.

Stress är en livsviktig reaktion som rätt använd kan bidra till ökad livskvalitet, förbättrad hälsa och högre prestationsförmåga. Samtidigt utgör stressrelaterade sjukdomar ett betydande problem för folkhälsan. Men ett snabbt tempo, många järn i elden och höga personliga krav är inte ohälsosamt i sig. Med effektiv stresshantering och tillräcklig vila stimuleras kroppens olika skyddssystem och kroppen och hjärnan stärks långsiktigt.

Hur ska man då stressa rätt? Det är lätt! Det behöver inte handla om att helt byta livsstil utan snarare om att väva in stresshantering i vardagen på ett naturligt sätt. Det kan man göra både genom sitt förhållningssätt och ett antal lättillgängliga tekniker och metoder. Med små medel kan man förbättra sin sömn, öka sin energi och njuta mer av livet!

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta