Charlotte Birnbaum

Charlotte Birnbaum

Mat och gastronomisk historia

Charlotte Birnbaum utgår från ett rikt bildmaterial, och levandegör med hjälp av detta, svunna tiders middagar och yppiga banketter, varvid hon blandar fakta och anekdoter.

Charlotte Birnbaum berättar om den tid då konsten ställdes på bordet, då sockerskulpturer och rikt smyckade pastejer hade ett lika högt värde som marmorstatyer eller sköna målningar i guldram. Vi får följa med till barockens Rom, lära oss allt om bakverkens historia, eller fira jul i ett burget 1800 tals hem. Charlotte berättar också om servettens förgängliga historia, om hur fåglar, slott och hela landskap bröts i finaste linne.

Vi får lära oss allt om sockrets, inte alltid, så söta historia – om tiden då de rika och mäktiga använde "det vita guldet", för att förhärliga sig själva, och om hur man envisades med att sockra absolut allt, från skinka till sjötunga. Om detta, och mycket, mycket mer, berättar Charlotte på ett medryckande och levandegörande sätt.

Charlotte har föreläst på stora och små museer, konstinstitutioner och på slott och herresäten. Hon skräddarsyr givetvis sina föredrag just för er. Låt er ryckas med in i gastronomins magiska värld.

Charlotte Birnbaum

Framtid

Presentationsteknik

Underhållning

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2