Beppe Singer
Fotograf: Stefan Tell

Världens sämste superhjälte

Beppe Singer

Årets folkbildare, Kristallenvinnare och expert på att nå fram

Beppe Singer är känd från Hjärnkontoret på SVT. I sina föreläsningar talar han engagerat om hur viktigt det är att ge den rätta responsen till sina medarbetare, elever eller vänner. Beppe är i grunden gymnasielärare i Kemi, Fysik och Matematik.

Beppe är i grunden utbildad kemist men har haft en lång och tuff väg dit han hamnat idag. Från att ha varit ett klassiskt "IG-barn" lyckades han 2011 tillsammans med redaktionen för Hjärnkontoret plocka hem utmärkelsen "Årets Folkbildare". Han har jobbat som lärare i kemi, fysik, matematik och biologi. Han fick även prova på att jobba som rektor under ett år på en gymnasieskola i Malmö. Han har dessutom författat läromedel, producerat och programlett många experimentprogram åt UR.

Numera skriver Beppe sina egna experimentböcker, utvecklar experimentlådor och kunde senast ses i Det Stora Experimentet på Viaplay – en julkalender som vann en kristallen för Bästa Barn- och Ungdomsprogram. Beppe är en väldigt populär och ofta anlitad föreläsare som träffat tusentals såväl pedagoger och skolledare som företagsledare och "vanliga arbetare". Hans favoritcitat från en av deltagarna är "Fan vad skönt det har varit Beppe, du talar till bönder på bönders vis"

10 sätt att misslyckas som lärare
Vi har alla ofta tanken om att den här lektionen kommer bli den bästa någonsin. «Jag är förberedd, jag känner peppen – de kommer älska det». Känslan kan för vissa av oss bubbla i magen och göra oss uppspelta och stolta över det vi gör – tills vi kommer in i klassrummet och möter eleverna. Därinne hos dem är det helt andra spelregler som gäller.

Beppe Singers föreläsningar belyser de klassiska nitar vi ofta går på som pedagoger. Hur kan vi lära oss att undvika dem i kontakten med eleverna? Varför blir det sällan som vi hade tänkt? Hur ska vi tänka för att få så många elever som möjligt att stolt blicka framåt med en ambition att själva vilja utföra stordåd en dag? Vågar vi erkänna att vi ibland misslyckas och vad kan vi göra för att vända en negativ tankespiral till en positiv – både för oss själva och för eleverna?

Fritids – så mycket mer än varma mackor och rundpingis
Att vara fritidspedagog är ett av våra absolut viktigaste och meningsfulla yrken i det här landet. Visst, det är inte alltid beslutsfattare eller arbetsgivare förstår detta. Det är heller inte alltid de lönesätter därefter. Men tänk vilka möjligheter man som fritidspedagog har att väcka barnens nyfikenhet och lust att lära – HELT kravlöst. Det är just detta med kravlösheten som gör det möjligt för fritidspedagogerna att verkligen ägna sig åt bildning. På fritids sätts inga betyg. Här blir det inga läxförhör – här kan man ägna sig åt att upptäcka den värld man lever i, hur den är uppbyggd och fungerar helt utan några som helst krav på att i efterhand kunna redovisa detta för någon. Det är så här den äkta viljan att lära sig föds.

Världens sämste superhjälte
Många ser Beppe Singer som en bubbligt nyfiken, härlig och allmänt lycklig skåning. Det många inte vet är att han gått genom hela mitt liv och rackat ner på mig själv, dålig självkänsla, våldsamma tendenser och självmedicinering. Först vid 37 års ålder kunde Beppe konstatera att han har ADHD. Med denna föreläsning bjuder Beppe in er i sitt liv, berättar om allt som varit och hur det är nu. Hur han ser på medicinering av vuxna och barn. Hur hans bild av sig själv förändrats sedan han fick diagnosen och varför han blir så jäkla förbannad varje gång någon beskriver ADHD eller något annat NPF som en superkraft.

Pressbilder

Beppe Singer

Beppe Singer

Programledare & Författare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2