Alexandra Zazzi
Kock och programledare
Alexandra Zazzi blev känd för svenska folket när hon som första kvinna tog hem segern i TV-programmet "Expedition Robinson".
Idag är Alexandra Zazzi en flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör. Hon är hunnit med att skriva flera kokböcker och har en egen matspalt i Göteborgs Posten sedan 2007. Alexandra har varit programledare eller medverkande i otaliga mediala produktioner inom TV och radio.
Alexandra Zazzi är italienskättad, därav efternamnet och intresset för italiensk matlagningskonst. Född i Sverige men avflyttad vid späd ålder till pappas hemland Italien innan hon som tvåspråkig 11-åring återvände till de svenska rötterna. Uppväxten i Italien, där maten spelar en central roll i vardagslivet, betydde förstås mycket för det tidigt väckta maktintresset. Men klick sa det först när hon som 15-åring ägnade sommarlovet åt att steka hamburgare på Clock och insåg att hennes framtid fanns i restaurangbranschen. Hon tilltalades av den speciella atmosfär av positiv stress som finns i branschen och att man presterar hela tiden någonting och får snabba resultat.
Exempel på föreläsningar:
- Stresshantering i vårt dagliga liv ur ett matperspektiv – Äta bättre och stressa mindre.
- Matkulturen i samhället idag – Hur hanterar vi vår mat i hushållen? Undvik matsvinn, hållbarhetstänk kring matlagning, äta gott med tanke på miljön.
- Syn på maten hos barn & unga
- Matkultur
- Entreprenörskap/företagande
- Matdemonstrationer i butik/hur får du din personal att bli interaktiv