Utbildare för Talarforum Akademi Masterclass

Erik Mattsson

Retorik för föreläsare

 • Retorik – så lyfter ditt tal till nästa nivå. Konsten att formulerar dig effektivare och slagkraftigtare.
 • Människan som kommunikatör - hur detaljerna bygger en fungerande helhet.
 • Beteende – att utnyttja beteendet som en konkurrensfördel.
 • Det goda samtalet – så involverar du publiken i din föreläsning på ett helt nytt sätt.

Erik Mattsson är utbildare och rådgivare i kommunikation. Hans fokus ligger på hur vi kan bli bättre på att presentera, bemöta, övertyga, involvera, berätta och beröra. Under många år i branschen har Erik skrivit och utformat material inom kommunikationsområdet - böcker om retorik, presentationsteknik och utbildningsmaterial. Erik utbildar doktorander på Chalmers i populärvetenskaplig presentation, blivande advokater i retorik och ST-läkare i bemötande och är själv en av Sveriges mest anlitade talare inom retorik & kommunikation.

Mi Ridell

Kroppen ljuger aldrig – det visuella språket

 • Kroppsspråkets inverkan på upplevelsen - så fångar du publiken på ett äkta och övertygande sätt. Lär dig ”tala” det visuella språkets alla nyanser.
 • Från entré till sorti – experten undervisar i hur du ger ditt budskap en extra dimension.
 • Röstens betydelse - att använda rösten på ett framgångsrikt sätt och hur du tränar den.

Mi Ridell är en folkkär skådespelare med 25 års erfarenhet från film, TV och teater. Mi är även teaterproducent och författare till ”Kroppen ljuger aldrig - konsten att tala”, som även ligger till grund för en del av utbildningen. Hon är utbildad i kroppsspråk av världens kanske bästa inom ämnet, FBI-agenten Joe Navarro, samt utbildad i konsten att läsa av ansiktsuttryck av Paul Ekman Group. Mi Ridell är mycket erfaren föreläsare och moderator som blev nominerad till Årets Talare 2016 – moderator.

Pontus Ströbaek

Det perfekta talet – människan och texten

 • Hur fångar jag min publik med känslor? - den perfekta mixen av humor och allvar.
 • Så får den skrivna texten vingar på scen - vikten av ett bra manus och dramaturgi samt hur du utformar det som proffsen.
 • Hur tar du kritik och vad kan du lära av den? - att utvecklas för att nå ständig framgång.

Pontus Ströbaek har över trettio års erfarenhet av att stå på scen i olika sammanhang. Han har blivit guldmasknominerad både för musikal och fars. Han har regisserat stora musikaler, varit producenten samt regissör bakom ett antal tittarsuccéer på tv. Pontus har under många år utbildat och agerat mentor till många av Sveriges mest framgångsrika föreläsare både i Sverige och utomlands. Han fick sitt genombrott som föreläsningscoach åt Olof Röhlander och har sedan dess legat bakom flera segrar och nomineringar till Årets talare.

Staffan Ehde

Storytelling –Ge ditt tal kraft och personlighet

 • Vad är en historia? - varför berörs din publik? Du får verktygen för att beröra din publik av en prisbelönt expert.
 • Regi och syfte – varför du lyckas eller misslyckas - undertexten.
 • Vad bygger det perfekta talet? - ger dig verktygen att utveckla ditt tal. Teknik och tidslinje, personas (ditt hemliga verktyg), självkritik, historiens del av totalupplevelsen.

Staffan Ehde är i grunden filmproducent som har arbetat på NBC, SVT och i eget produktionsbolag. 2003 blev han ombedd att driva en innovationsprocess inom näringslivet utifrån sina kunskaper från filmvärlden. Sedan dess har Staffan framgångsrikt arbetat med verksamhetsutveckling, föreläsningar och utbildningar. Staffan förmedlar kunskapen om hur du engagerar publiken genom att använda känslor som motivation. För sitt arbete har han vunnit en mängd priser inom filmvärlden både nationellt och internationellt. Staffan har även många års erfarenhet som professionell föreläsare inom innovation och lateralt tänkande i näringslivet.

Att sälja och marknadsföra sin produkt

Utbildningens sista tillfälle behandlar:

 • Vad är aktuellt på svenska talarmarknaden.
 • Vad efterfrågas?
 • Vilka är kundernas behov?
 • Första mötet med kund - vad är viktigt?
 • Hur ser processen ut från en talarförmedlings perspektiv?

Talarforum är Skandinaviens största, oberoende talarförmedling med över 20 års erfarenhet i. Europas största kompetensnätverk med över 8000 talare från Sverige och övriga världen och arbetar med över 4000 matchningsuppdrag om året.

Talarforum Akademi - Masterclass riktar sig till dig som vill utvecklas och nå din fulla potential som talare. Utbildningen består av fem utbildningstillfällen. Utbildningen äger rum på Talarforum i Stockholm.

Målet med utbildningen - nå din fulla potential som professionell talare

Sveriges bästa utbildare och talare lär dig hur du bygger det perfekta talet och når din publik.
Få kunskap om dina styrkor och svagheter som talare samt konkreta råd om hur du utvecklar ditt material.
Talarforum Akademi lyfter dig till nästa nivå som talare.

Intersseanmälan skickas till akademi@talarforum.se

Datum: Höstens Masterclass utbildningen är tyvärr fullbokad. Vi planerar just nu för fler utbildningstillfällen. Skicka intresseanmälan till akademi@talarforum.se så återkommer vi med mer information.

Talarforum Akademi¬ – Masterclass antar max 12 deltagare.

Välkommen med din anmälan till akademi@talarforum.se

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
array(11) { ["network"]=> NULL ["network2"]=> NULL ["gclid"]=> NULL ["matchtype"]=> NULL ["copy"]=> NULL ["referer"]=> string(6) "Direct" ["last_language"]=> string(2) "sv" ["root_folder"]=> string(0) "" ["zopim"]=> array(1) { ["set_referer"]=> bool(true) } ["newsclick"]=> int(1) ["pageview"]=> int(1) }