Lisa Lemke
Fotograf: Klas Sjöberg

Lisa Lemke

Pippi Långstrump i köket!

Hon är känd för att sprida energi, showa och underhålla. l Hon lyfter andra, ställer rätt frågor och håller i helheten på ett professionellt sätt.

Lisa är frilansande matkreatör, matstylist, författare och tv-kock och i grunden journalist, som brinner för matlagning, lantbruk, närodlat och hållbarhet. Lisa representerar landsorten, drömmen om livet på landet, entreprenörskap. Lisa passar såväl på stora scener med större evenemang som med mindre publiker och arrangemang. Från gala till bönder!

Sedan många år tillbaka har vi kunnat följa hennes avslappnade och kreativa inställning till matlagning. Vi läser om henne i våra svenska mattidningar, dagstidningar och veckotidningar, men även i utländska tidningar. Lisa har skrivit flera prisade kokböcker som släppts både i Sverige och utomlands. Hon har sedan 2011 spridit matglädje i TV, bl.a. genom Sommarkväll, Grillmästarna och Mitt kök/Köket som hon arbetat med sedan 2012. Hennes matfilosofi är tydlig - matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Att laga god mat ska inte vara svårt eller förknippas med någon form av prestige. Lisas hjärtefrågor kring mat är lantbruk och hållbarhet, som hon aktivt arbetar med.

Lisa bor i Falkenberg med man, två barn och massa djur. De driver de två krogarna Prostens pizza och Aska bbq som lockar folk från hela landet. Just prästgården där hon bor och driver Prostens pizza med sin man är också en stark punkt i hennes varumärke som bygger mycket på just konceptet "Lisa på landet", något av en Pippi Långstrump i köket.

Lisa är en uppskattad konferencier och moderator, inte bara i mat-sammanhang. Hon är känd för att sprida energi, showa och underhålla, men också för att hon är bra på att lyfta andra, på ett professionellt sätt hålla i trådarna, och ställa rätt frågor.

Lisa är också en inspirerande föredragshållare där hon pratar om målbilder, drömförverkligande, hur man gör sig av med energitjuvar på jobbet, vikten av att ge sig ut på tunn is mellan varven, hur man blir bäst på sitt jobb genom att jobba med det man älskar och hur man bäst bollar med sin tid. Just det här med att gräva där man står och att profilera en matregion är inte bara något som hon konkret arbetar med, utan också något som hon föreläser kring, där hjärta och äkthet, värdskap och samarbeten är ledorden.

Pressbilder

Lisa Lemke

Lisa Lemke

Kock

Fotograf: Magnus Carlsson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2