Yasmin Nilson
Fotograf: Staffan West

Yasmin Nilson

När livet störtdök

Hur man hittar kraften att gå vidare och blicka framåt.

Yasmin Nilson är föreläsare och journalist som bland annat skriver om livet och betraktelser kring hur det är att leva med en ryggmärgsskada.

När katastrofen som ödelägger livet inträffar redan i 15-årsåldern, vet man inte hur man ska gå vidare. Hösten 1999 skulle Yasmin börja på dansgymnasium, men på sommaren hände det otänkbara – hon bröt nacken i en dykolycka och blev förlamad. "Till en början blir det en fråga om att bara överleva. Sedan kommer det svåra. Att återta livet." Yasmin ger en ärlig, rättfram och gripande beskrivning av de utmaningar och motgångar som hennes fysiska tillkortakommande skapar. Yasmin berättar om hur hon har burit sig åt för att omsätta en del av detta kaos i konstruktiva krafter som strävar framåt.

2012 gav Yasmin Nilson ut självbiografin "Yasmin – när livet störtdök" som handlar om hennes olycka vid 15 års ålder, då hon bröt nacken och blev förlamad. 2014 började hon programleda podcasten Timglaset där hon intervjuar inspirerande förebilder med fängslande livsöden. Vad alla personer har gemensamt är att de lever med en funktionsnedsättning.

Idag, 2017, driver Yasmin istället den uppskattade podcasten Soluret. I Soluret möter Yasmin människor från alla samhällsskikt och fördjupar sig i deras livshistorier. Podden har sedan starten i augusti belyst ämnen som t.ex. psykisk ohälsa, adoption, invandring, funktionsnedsättning, kriminalitet, politik, forskning och mobbning.

Pressbilder

Yasmin Nilson

Yasmin Nilson

Fotograf: Staffan West

Sjukdom / Handikapp

Föreläsare

Livsöden

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2