Konceptutbildningar

Första hjälpen till psykisk hälsa

Psykisk ohälsa har identifierats som ett av vår tids stora folkhälsoproblem av bland andra OECD och har blivit den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige. Nästan fyra av tio är idag sjukskrivna med en psykisk diagnos. Det betyder att alla, vid någon punkt i livet, kommer att drabbas av psykisk ohälsa eller på annat sätt beröras. Psykisk ohälsa innebär kostnader i mångmiljardklassen för svenska företag och offentlig verksamhet. De mänskliga aspekterna och de ekonomiska riskerna ihop gör skälen starka till att aktivt jobba med dessa frågor.

”Första hjälpen till psykisk hälsa” är en utbildning som ger din organisation kunskap och verktyg som ni behöver för att börja arbetet.

» Läs mer

Häng med när kollegor pratar ICF

ICF- klassifikationerna har utvecklats av WHO och står för International Classification of functioning, disability and health. ICF gör det möjligt att kommunicera om hälsa och hälsotillstånd med samma begrepp – över hela världen. Behovet av ett gemensamt språk om människans hälsa är viktigt. ICF-klassifikationerna uppmärksammar individens förmågor och möjligheter.

Socialstyrelsen vill att ICF ska vara kommunikationsredskapet för samverkan mellan bland annat sjuk- och hälsovård och kommunen samt mellan landstinget, arbetsförmedlingen och försäkringskassan.

Vad är ICF, vilka är klassifikationerna och hur använder jag detta i mitt yrke? Talarforum reder ut begreppen tillsammans med Sveriges ledande ICF-utbildare.

» Läs mer

Rehabilitering med IPS-metoden

Individual Placement and Support (IPS) är en utveckling av Supported Employment med specialinriktning mot personer med psykiska funktionsnedsättningar. Metoden rekommenderas av Socialstyrelsen för att hjälpa personer med psykisk ohälsa att hitta och behålla en konkurrenskraftig anställning.

Vi erbjuder inspirerande föreläsningar samt längre utbildningar.

» Läs mer

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Personligheter

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta