Hem > Personligheter > Ulrika Nandra

Ulrika Nandra

Makt och Hedersvåld

Ulrika Nandras föreläsningar handlar om hur vi alla är en del i olika maktspel och hur vi kan komma ur dessa och förändra ditt liv. Hon föreläser även om hedersvåld, hur det uppstår och försöker se om det går att förstå de som utövar våld i hederns namn.

Ulrika Nandra har arbetat som journalist inom tidning, tv och radio, bland annat på Sveriges Television, TV4, TV3, Sveriges Radio, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen. Hon har också arbetat som journalist från Bombay, New York och Kapstaden där hon var nyhetsreporter på statliga televisionen SABC. Ulrika har uppmärksammats både i Sverige och internationellt för sitt reportage i Svenska Dagbladet om sexhandeln med unga kvinnor och barn i Bombay (juli 2007) som ledde till att indiska ambassaden svartlistade henne på obestämd tid. Ulrika gjorde också en artikelserie om förändrade könsroller hos medelklassen i Indien.

Ulrika kom ut med sin första bok i april 2013 som handlar om makt. Boken som heter ÄGD skrev hon tillsammans med författaren och konstnären Carl Johan De Geer. Nu skriver Ulrika på sin andra bok om sexualiteten och sexuellt våld i Indien och utvecklar samtidigt ett program för skrivkurser i kreativt skrivande i New York.

Ulrika har en fil.kand i freds- och utvecklingsforskning. Hon är född och uppvuxen i Sverige med en indisk pappa som föddes i det brittiska Tanzania sedan farföräldrarna emigrerat från Bombay på 30-talet.

Ulrika Nandra har två föreläsningar: Makt: En föreläsning som visar hur vi är alla utövare och offer för makt. Bli en aktivist för en förändring i ditt eget liv genom att göra upp med makten du har bjudit in. Hedersvåld: En föreläsning som försöker svara på frågorna "Hur är detta möjligt?" och "Går det att förstå att en förälder offrar sitt barn och barnbarn i hederns namn?".

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta