> >

Artiklar

Ord och inga visor på Berns Salonger
Häromveckan prisades de svenska kändisar som har talets gåva. Kompetensnätverket Talarforum har nämligen anornat en gala för just detta! Festligheterna ägde rum på Berns salonger i Stockholm och kvällens hederspris gick till vår före detta statsminister Fredrik Reinfeld. I kategorin Årets moderator prisade dessutom medieprofilen Titti Schult. Att tiga är inte guld, var andemeningen denna kväll!
[Svensk Damtidning 2017-03-17]

”Min tändvätska är uppmärksamhet”
Möt Annika R Malmberg Hamilton, föreläsare och nominerad till Årets Talare. För Eventeffect berättar hon om sin tändvätska, hur hon finner nya idéer och vad hon har på sitt bord just nu.
[eventeffekt.se 2016-12-13]

Digitalisering – men vad innebär det mer konkret? Del 3 av 3 - Jonas Hammarberg
Den digitala transformationen. Med grundprincipen först förstå, därefter göra sig förstådd, bör varje ledare nu söka en bredare och djupare kunskap om digitaliseringen – för att därefter leda den framåt. Här och kommer det att handla om ledarskapet, som kommer genomgå en fundamental förändring de kommande åren.
[Talarforum 2016-12-10]

Därför är han en av Sveriges mäktigaste säljare
Han har varit i fler branscher än de flesta och anlitas av allt från forskningsinstitut, banker, medieföretag och säljorganisationer till juristbyråer och frisörsalonger. Peter Paunovic är själv en superförsäljare med bakgrund på bland annat Kinnevik men tror inte på att göra superförsäljare av alla.
[battrenyheter.se 2016-12-02]

Digitalisering – men vad innebär det mer konkret?
Alla talar om det men få har verkligen gjort det och vet vad det innebär. Den digitala transformationen. Vi bör först och främst sätta en gemensam ram för vad digitaliseringen egentligen innebär och vad det digitala mästerskapet egentligen handlar om.
[Talarforum 2016-12-01]

Digitalisera eller dö - är det frågan?
Den fjärde industrirevolutionen har den kallats, den digitala revolutionens nästa fas. Den historiskt relativt linjära utvecklingen inom det digitala området har nu övergått till exponentiell tillväxt – i digitala tillämpningar, i uppkopplade enheter, i förändrings- och innovationstakt. Förändringen i den digitala kontexten går just nu avsevärt snabbare än vad många hinner med och klarar av.
[Talarforum 2016-11-17]

Svenska stridspiloten jagar sjöpirater
Robert Karjel var tidigare överstelöjtnant i svenska försvaret. I sitt jobb avvärjde hanmer än 100 piratattacker vid Adenviken utanför Somalias kust. I sin bok "Efter monsunen" skriver han om klyftan mellan politiken och verkligheten ute på fältet under farliga militära operationer.
[TV4, Malou Efter tio 2016-10-05]

Kunden är viktigast
Digitaliseringen är ett oundvikligt faktum och de flesta företag vet att de måste haka på trenden och marknadsföra sig digitalt. Men det handlar väldigt lite om teknik, och mer om att sätta kunden i centrum. Det hävdar Johan Eriksson och David Ståhlberg, författarna av ”Marketing goes digital”.
[Dagens Industri 2016-09-30]

Så tar du rätt betalt för din föreläsning
Har du fått frågan om att hålla föredrag? Grattis! Men hur ska du tänka kring ditt arvode? Driva Eget frågar experten om att sätta pris – och vad som krävs för att bli anlitad.
[Driva Eget 2016-09-28]

Agenten jagar pirater i Somalia
"Som John Le Carré blandat med Homeland" - så har författaren och stridspiloten Robert Karjels förra bok Innan Evigheten beskrivits. Nu kommer del två i serien om Säpo-agenten Ernst Grip Efter Monsunen.

Lyssna gärna på hela intervjun med författaren och föreläsaren Robert Karjel. Han berättar bland annat att en häftig debatt uppstod när hans första bok kom ut och huvudkaraktär visar sig vara bisexuell.
[Sveriges Radio 2016-09-19]

Han visar världen för naiva svenskar
Den skrivande stridspiloten Robert Karjel förfasas över ett land som tror att det kan vara med lite grann, när det passar.
[Fokus 2016-09-09]

Experterna: Robotar tar över
Talarforum har tagit hjälp av Andreas Ekström. Darja Isaksson, Nicklas Bergman och Diana Uppman, fyra av Sveriges främsta framtidsspanare, för att få en uppfattning om framtiden. De har bland annat svarat på frågor om vilka som är de kommande trenderna inom näringslivet, vilka tekniska innovationer som kommer att påverka oss mest samt vad vi bör se upp med inom ekonomin.
[Byggkontakt 2016-04-07]

Att njuta på jobbet gör dig mer effektiv
Sluta använda ordet kanske. Och skapa njutning i vardagen. Det är två sätt att må bra på jobbet och samtidigt vara effektiv. Det menar Olof Röhlander, aktuell med en ny bok om att njuta.
[Svenska Dagbladet 2016-02-14]

Branschprofilerna belönade som Årets talare
Som medieprofil har du stora möjligheter att bli framgångsrik föredragshållare och moderator. Jenny Strömstedt och Andreas Ekström är två bra exempel.
[Resumé 2016-01-27]

»Jag pratar om hur vi ska klara skiten«
Det är andra gången du får priset, som sker efter en omröstning på Talarforums hemsida. Blir du blasé nu? - Nej, det går inte att leverera om man blir blasé. Varje publik är unik och jag måste se till att hålla mig nervös för att vara på topp.
[DI Weekend 2016-01-26]

Så lyckas du som föreläsare
Många vill lyckas som föreläsare. Hos Talarforum, en av världens största talarförmedlingar, vet man vad som biter på publiken. Talaransvarige Fredrik Sjöholm ger här sina bästa tips för att lyckas.
[Driva Eget 2015-10-15]

Fredrik Reinfeldts nya jobb – talare
Här är Fredrik Reinfeldts nya jobb: Talare på Talarforum. Hans föreläsning handlar om ledarskap och hur man klarar att hantera ständig förändring.
[Expressen 2015-05-07]

Så mycket tjänar Reinfeldt på nya jobbet
Med det nya jobbet sällar sig Fredrik Reinfeldt till skaran av toppbetalda motivationstalare.
[di.se 2015-05-07]

Reinfeldts nya jobb - en rejäl guldgruva
Sveriges förre statsminister Fredrik Reinfeldt har gjort klart med ett nytt jobb. Som talare på Talarforum kan han ta uppemot 100 000 kronor per föreläsning, skriver Exrressen.
[Resumé 2015-05-07]

Hon säljer positiva tankar till kommunerna
Lär dig bita ihop. Planera din dag i duschen. Använd giraffspråket. Många är det som vill föra fram sina råd. De handelsresande i inspiration är en växande skara. Kommunera och landsting är ivriga uppdragsgivare.
[Dagens Samhälle 2015-04-10]

Sveriges 10 hetaste föreläsare
Här är en lista på de 10 populäraste föreläsarna i Sverige just nu.
[Sweden Hotels Magazine nummer 6 2015 2015-03-28]

Årets talare
Om hur det kom sig att Milad valde att satsa på att föreläsa och berätta sina historier
[SVT, Gomorron Sverige 2015-02-05]

Årets talare
För tio år sedan trodde Christina Stielli att hon aldrig mer skulle bli glad. Nu föreläser hon om att ta ansvar för sin egen lycka. Under tisdags kvällen utsågs hon till årets kvinnliga talare 2014 som delades ut på Berns i Stockholm.
[TV4, Nyhetsmorgon 2015-02-04]

Föreläsningar på liv och död
Han stod vid ett vägskäl. Antingen skulle han ta livet av sig. Eller så skulle han bli tio gånger bättre än Jan Eliasson. I dag är Milad Mohammadi en av de mest efterfrågade talarna i det nordiska näringslivet. För Di berättar han om uppväxten, livsvalen och planen som ska förändra svenskt affärsliv i grunden.
[Dagens Industri 2014-10-13]

När jobbar ni då?
”Svenskar gör av med halva arbetstiden på möten och fika”
[Dagens Industri 2014-02-28]

Årets talare
Robert Karjel och Annika Östberg om pratkonsten.
[SVT, Gomorron Sverige 2014-02-06]

Ellinor Persson och Paolo Roberto årets talare
Talarforum har delat ut branschpriset Årets talare sedan 2006. Årets vinnare är nu utsedda. Mediepersonligheterna Paolo Roberto och Ellinor Persson är några av vinnarna.
[Resumé 2014-02-06]

De får pris som Årets talare
Talarforums kunder har sagt sitt – här är Årets talare 2013.
[Dagens media 2014-02-05]

En fighter gör comeback - Katarina Hultling
SVT-profilen Katarina Hultling drabbades av bröstcancer, behandlades och besegrade sjukdomen. Men att hon är en fighter vet hon sedan länge. Nu gör hon comeback som moderator och utsågs nyligen till årets bästa av Talarforum.
[Svenska Dagladet 2013-02-20]

Årets talare 2012
Årets talare 2012 - Colin Moon och Katarina Hultling intervjuas i Gomorron Sverige
[SVT, Gomorron Sverige 2013-02-01]

Inspiratörer peppar företagen
Höstens utbildningar och konferenser står för dörren. SvD Näringsliv har studerat de senaste trenderna och bokningsbolagens prislistor. Vi hittade talare till vrakpriser, men också en företagsledare med fabrik i Trollhättan vars arvode är allt annat än lågt.
[SvD Näringsliv 2011-09-15]

Mästare med munläder
Årets talare: ”Det är upp till en själv om något ska hända”
[Dagens Industri 2011-01-17]

Hetaste talarna just nu
Trendspanaren Magnus Lindkvist är den mest efterfrågade talaren med näringslivsprofil just nu, enligt talarförmedlingen Talarforum. Förre statsministern Göran Persson tillhör också de flitigast anlitade i en bransch som det är fart i just nu.
[DI.se 2010-10-16]

Vinnare stärker varumärket
I dag presenteras vem som tilldelas ekonomipriset. I samma stund skapas ett nytt varumärke, men som föreläsare i näringslivet står pristagarna inte särskilt högt i kurs. Förra årets vinnare Elinor Ostrom har dock haft en hektisk tid efter utmärkelsen.
[Svenska Dagbladet 2010-10-11]

Kampen för sonen blev en mardröm - Jenny lexhed
Jenny Lexhed är mamma till ett barn med autism. I kampen för att ge sin speciella son ett så gott liv som möjligt drev hon sig själv till en utmattningspsykos. Hon togs in för tvångsvård på en psykiatrisk avdelning. Allt det där finns nu i boken Det räcker inte med
[Norrländska Socialdemokraten 2010-10-11]

The Scary Guy om hot och fördomar
[Upsala Nya Tidning 2010-05-05]

Årets talare 2009
Årets talare 2009 - Magnus Lindkvist intervjuas i Gomorron Sverige
[SVT, Gomorron Sverige 2009-12-18]

Årets talare intervju i DI weekend
[Dagens Industri weekend 2009-12-18]

Populära talare
Snacka(s) om business! - Vad har astronauten Christer Fuglesang, rallykartläsaren Tina Thörner och diplomaten Jan Eliasson gemensamt? - Jo, de är alla mycket uppskattade som föreläsare.
[Allt om Hotell&Resor 2009-12-01]

Rosling – på listan över världens 100 främsta tänkare
Amerikanska magasinet Foreign Policy listar de 100 tänkare vars idéer har format världen under året som gått. Svenske professorn i internationell hälsa, Hans Rosling, finns med på listan "för att han får våra tankar att svindla med banbrytande statistik".
[Svenska Dagbladet 2009-11-30]

Författaren har blivit föreläsare, artikel Sydsvenskan
Författaren har lämnat skrivkammarens ensamhet och blivit eftertraktad föreläsare. På två har bokningarna ökat med 30 procent – men i kristider är det främst de stora namnen som bjuds in.
[Sydsvenskan 2009-10-05]

Populära föreläsare
Det lönar sig att hålla föreläsningar. Nätverket Talarforums mest populära föreläsare drar in omkring 40.000 kronor plus moms på varje föreläsning. Men den ekonomiska krisen har påverkat marknaden.
[Dagens Industri 2009-09-22]

Hälsa för svensken är ohälsa för dansken
Danskarna kan skratta gott och hjärtligt åt svenskars strävan att leva ett hälsosamt liv. Den allmänna uppfattningen om oss är att vi är fanatiska, säger Anita Ekwall, expert på kulturskillnader i Norden. Eller som danskarna gärna uttrycker saken: Hellre dö några år tidigare och njuta av livet, än att leva länge i ett helvete.
[Nyhetsposten, nr7 2009 2009-08-24]

Nyckeln till att lyckas i affärer
Vad är det som avgör om en affär går i stöpet eller inte? Förvånansvärt sällan rationella faktorer som kostnad, enligt forskaren Lars-Johan Åge. -Funkar inte personkemin mellan parterna kan en miljardaffär misslyckas, säger han.
[Dagens Nyheter 2009-06-24]

RMI - Rätt mental inställning
Finanskris, varsel och permitteringar till trots, så söker företag i allt större utsträckning motivationstalare. Psykologen Jörgen Oom som talar om rätt mental inställning är mest populär hos Talarforum.
[Svenska möten 2009-06-03]

Han vill ta dig ur lågkonjunkturen med ett leende
Han kan få hela detaljhandeln att le – och göra kunden köpgladare. Paal Evjenth är mannen som många svenska detaljhandelskedjor vänder sig till när de vill ingjuta en positivare attityd i organisationen.
[Market 2009-05-27]

De drar in pengar på prat
Sveriges förre statsminister Göran Persson, karriärdiplomaten Jan Eliasson och Hans Blix, bland annat tidigare chef FN:s jakt på massförstörelsevapen i Irak. De tillhör gräddan av svenska föreläsare som kan ta omkring 100 000 kronor för ett föredrag.
[E24 2009-04-19]

Toppidrottsmän ska peppa i krisen
Elitboxare, maratonlöpare, långseglare och rallyförare — listan är lång på populära proffspeppare. Trots finanskris och varsel satsar företagen mer och mer på motivationstalare till sina anställda.
[Upsala Nya Tidning 2009-04-06]

Inga andra skulle torka sig om munnen med flaggan
Colin Moon fick jobb i Sverige 1988 och lämnade England för det kalla landet i norr. Då gick flyttlasset till Skåne, som fortfarande känns som ”hemma” i Sverige. Mest saknar han det spontana snacket som uppstår mellan människor som inte känner varandra i Storbritannien. Svenska favoritmaten är fläsklägg och rotmos.
[Dagens Nyheter 2009-02-24]

Det räcker att vara good enough
Hon var den bästa värdinnan, pålitligaste väninnan och den duktigaste mamman - Elizabeth Gummesson drev sig själv så hårt i jakten på perfektion att hon blev sjuk. Nu har hon skrivit en bok för att hjälpa andra i samma situation.
[Dagens Nyheter 2009-02-09]

Det vadderade landet Sverige
Han är psykiatrikern som sätter svenska folket i analysstolen. Och han drar sig inte för att beskriva svensken som en rädd, feg och lat trygghetsnarkoman. I David Eberhards värld har vi vadderat vårt samhälle för att vi ska känna oss så trygga som möjligt. Tyvärr har denna välvilliga omsorg fått motsatt effekt.
[Dagen 2009-02-06]

Elaine Bergqvist kan konsten att få andra att lyssna
Det var för att bli av med sin scenskräck som Elaine Bergqvist började läsa retorik. I dag har hon en fil. kand. i ämnet, har publicerat den bästsäljande boken ”Härskartekniker – den fula vägen till makt” och är en av Talarforums mest uppskattade föreläsare.
[Svenska Möten 2009-01-30]

Årets talare tipsar: Så blir du riktigt vältalig
Björn Söderberg inledde sin verksamhet i Nepal för sju år sedan - med att återvinna papperssopor. Det återvunna pappret blev, med hjälp av lokalt anställd personal, till kalendrar och kort. Verksamheten är fortfarande igång och köpare är bland andra svenska företag.
[di.se 2009-01-12]

Han kan bli årets julklapp
Bli inte förvånad om du får Paolo Roberto i julklapp och är chefen extra givmild kommer tv-personligheten iförd smält choklad och en röd rosett.
[Metro 2008-11-24]

Regnbågsveckan inleddes med en speciell livshistoria
En pappa som heter Rebecca, som är tillsammans med en kvinna vid namn Helene – Rebecca Stork och Helene Svanberg har en väldigt speciell livshistoria. – Kortfattat kan man säga att min sambo bytte kön – och jag blev lesbisk, säger Helene Svanberg. I går inleddes hbt-veckan Regnbågsveckan och ett 40-tal hade samlats för att lyssna till Rebecca Stork och Helene Svanbergs livshistoria.
[Örnsköldsviks Allehanda 2008-11-18]

Porträtt: Gurra Krantz
Gunnar ”Gurra” Krantz är skepparen som har kappseglat internationellt i 35 år och utmanat sig själv och sin besättning i fyra jorden runt-kappseglingar och två America´s Cup. – För att ett team ska fungera under extremt påfrestande förhållanden krävs inte bara ett bra lag utan också en riktigt bra ledare.
[Lifestyle 2008-10-24]

Att tala är guld
Precis som allt annat så finns det trender inom talandet. Talare följer samhällsdebatten. Föreläsningarna speglar vad som händer i samhället, politiken och i näringslivet. För några år sedan när tsunamikatastrofen inträffade sattes krishantering i centrum. Lottie Knutsson, informationschef på Fritidsresor blev enormt efterfrågad för sina insatser och engagerades för att dela med sig av sina erfarenheter. Nu är miljöintresset stort och störst av alla är Al Gore som fått hela världen att sätta miljön i fokus.
[Lifestyle 2008-10-24]

Så blir du föreläsare
Jenny Lexhed grundade Talarforum. Här lär hon dig hur du tjänar stora pengar på att prata om dig själv Är du expert inom ett visst område? Har du varit med om ett äventyr eller övervunnit en personlig motgång? Är du duktig på retorik, karismatisk och saknar scenskräck?
[Café 2008-10-21]

Artikel i DN. Jenny Lexhed, en av grundarna till Talarforum och författare till boken - Det räcker inte med kärlek.
Det som började som en ond aning och slutade i en psykos då Jenny Lexhed glömde bort sig själv i sina ansträngningar att hjälpa sin autistiske son. Efter bokdebuten Det räcker inte med kärlek, är Jenny nu aktuell om föredragshållare i Falun.
[Falukuriren 2008-09-11]

Beröm -> utveckling = sant
Letar du efter nyckeln till framgång för din arbetsplats? I många fall är det berömmet som saknas för at arbetsglädjen och effektiviteten ska nå de riktiga höjderna. Det menar livscoachen Atle Johansen. - Ett litet ord av beröm kan göra en omöjlig dag möjlig, säger han.
[Byggindustrin 2008-05-23]

En god affär
När Björn Söderberg såg allt skräp på gatorna i Nepals huvudstad Katmandu blev han inte upprörd eller äcklad. Han fick en briljant affärsidé.
[Du&Co 2008-05-15]

Luuk står när de andra faller
På måndag far Kristian Luuk till Serbien. I Realtid.se berättar han om resan från Handels till Hassan. Det blev inte international banking för Kristians del, det blev Eurovision.
[REALTID.se 2008-05-14]

Göran Persson föreläste för Inspira
- Det var jätteroligt, säger Inspiros vd Olle Krantz, som är nöjd med priset på sin gäst. Göran Persson pratade om klimathotet och hur it kan vara lösningen för en hållbar utveckling. - Han målade upp en hotfull och skrämmande bild av vad som kan hända. Men Göran Persson tror på tekniken och att utvecklingen kan göra så att vi kan skapa ett samhälle där energin kommer att räcka, säger Olle Krantz.
[Expressen 2008-05-09]

Göran Persson saknar makten
Göran Persson är lika hemtam i maktens korridorer som i skog och mark. Uppdragen som statsminister fyllde så gott som hela hans tid i tio år. Nu lever han ett helt annat liv. Han stiger upp i ottan för att njuta av sjöfåglarnas tjatter. Göran Perssons tid är lagom fylld. Han är en flitigt anlitad talare och kon-sult, han sitter i en klimatkommission och han har sina åkrar, sin skog och sina djur.
[Latte, Vestmanlands Läns Tidning 2008-04-26]

Lucas mamma har satt punkt
På Talarforum är tala guld. Det stjärnspäckade företaget har i dag Europas största kompetensnätverk med över 7 000 talare från hela världen. Men grundaren Jenny Lexheds största framgång är att hon lyckades ta sig igenom kampen för sin autistiske son Lucas. I boken Det räcker inte med kärlek berättar hon om kasten mellan hopp och förtvivlan, om att rusa i otakt med omgivningen, kollapsa, bli tvångsintagen på psyket – och om vägen tillbaka.
[DI Weekend 2008-03-14]

Tala är guld
... står det i silverbokstäver på en av väggarna i Talarforums lokaler vid Norr Mälarstrand.
- Vi vände på det gamla ordspråket, tala är silver och tiga är guld, eftersom vi tycker att det är precis tvärtom, säger Jenny Lexhed, kommunikationschef.
[En bättre värd, Vasakronan 2008-03-13]

Här är talarna vi vill lyssna på nu
I kristider växer behovet av inspiration. Därför är det tryck på talare som kan berätta om hur man leder i motvind och motiverar medarbetarna.
[NyTeknik 2008-03-03]

Han gör pengar på klätteräventyr
Nu äter jag upp mig. Man förlorar minst 10 kilo vid varje expedition. Vid Mount Everest-klättringen i maj förra året tappade jag 16 kilo, berättar 37-årige Johan Ernst Nilson, när DI träffar honom efter hemkomsten från den sista toppen, Mount Vinson i Antarktis.
[Dagens Industri 2008-02-17]

Ibland klär sig Claes till Sara
Iförd kvinnokläder, med peruk, lösbröst och smink, har han just flugit mellan Malmö och Stockholm. Nu sitter Claes Schmidt, klädd som sitt alter ego Sara Lund, och fikar på Arlanda. Han berättar om sitt liv över en kopp kaffe och en enormt stor mandelbiskvi. – En skåning blir aldrig svettig förutom när han äter, säger han och skrattar högt.
[Aftonbladet 2008-02-15]

En blandning av roligt och otäckt
För tjugo år sedan var Paolo Roberto hatad, fruktad och så långt från ett föredöme det går att komma. Nu är han respekterad, kanske till och med älskad. När han i går kom till Bålsta för att föreläsa fylldes aulan i Bildnings-centrum Jan Fridegård.
[Enköpings-Posten 2008-02-06]

Effekter
En talare kan inspirera och motivera. Men effekten av en föreläsning varierar med syftet. KickOff har tagit pulsen på resultaten.
[KickOff 2008-01-20]

Emmas tio bud får livet i balans
Funkar inte vardagen, funkar inte heller jobbet. Det tar journalisten och författaren Emma Hamberg fasta på när hon sågar Bibelns tio Guds bud och serverar sina egna, som skall hjälpa oss att få ihop livspusslet.
[Personal & Ledarskap 2008-01-20]

Krönika av Jörgen Oom
”Det ska ju bli väääldigt intressant att se vadsom kommer att hända efter det här seminariet”, sa Nicke. Han och hans kollega Pernilla kom just ut tillsammans efter en motivationsföreläsning på jobbet. ”Jag är skeptisk”, fortsatte han. Vi har ju haft flera sådana här ”optimistkonsulter” här förut som talat om sitt”positiva tänkande” och givit klämkäcka råd omförbättring. Och det har aldrig blivit något bättre efteråt …”
[Konferensvärlden nr1 2008 2008-01-20]

Branschnytt - Jenny Lexhed
Talarforum har Europas största kompetensnätverk och arbetar medkunskap och inspiration genom föreläsningar, seminarieserier och utbildningar. Företaget startades av Jenny Lexhed och hennes man 1995. Jenny, som är civilekonom, började efter universitetet sin karriär i eventbranschen, därhennes uppgift var att leta upp föreläsare till olika arrangemang. I samma veva träffade hon sin blivande man som genom sitt jobb inom industrin själv hade behov av föreläsare till olika mässor och tillsammans startade de så småningom Talarforum.
[Konferensvärlden nr1 2008 2008-01-20]

Talande trend
Talarforum som matchar föreläsare till företagskonferenser slog all time high på årsbasis redan i oktober. – Efterfrågan på föreläsare har aldrig varit så stark som den är nu, säger Jenny Lexhed, kommunikationschef på Talarforum. Vi ser ingen tendens till avmattning inför 2008. Tvärtom har vi talare bokade ändain i januari 2009. Vi konfererar mycket i Sverige och här råder en konsensuskultur, menar Jenny Lexhed. Vi är också öppna för influenser och kunskaper utifrån, utan att enbartse till det egna bolagets perspektiv.
[Konferensvärlden nr1 2008 2008-01-20]

Geldof på grön turné
Rockstjärnan och biståndsprofeten Bob Geldof sågade girighet och principen om maximal vinst när han talade till cirka 1 000 personer vid hotellkedjan Choice vinterkonferens i Göteborg i går.
[Dagens Industri 2008-01-15]

Artikel om Talarforum i DI
Företagen har ett stort sug efter intressanta föreläsare. Det har varit ett rekordår för Talarforum somförmedlar föreläsare till konferenser ochandra företagsevenemang. ”Vi har föreläsningar bokade ända fram till januari 2009”, säger Jenny Lexhed som är kommunikationschef på Talarforum.
[Dagens Industri 2008-01-02]

Söndagsprofilen - Paolo Roberto
Paolo Roberto är inte bara boxare utan också fjärdedels skotte. Efter nyår kommer hans andra bok – den här gången handlar det om hur man håller sig i form.
[DN Söndag 2007-12-30]

Det lönar sig att vara optimist
Hjärndoktorn brukar han kallas, Nisse Simonson. Men en av årets stora inspiratörer, mannen som toppar listorna över Sveriges mest eftertraktade talare, är en före detta kirurg från Östersunds lasarett. Dock med hjärnan som passion.
[DN Söndag 2007-12-30]

Cool, coolare, Kerner
Att vara cool gör att du sticker ut och gör skillnad. Det säljer. Men vägen dit är inte rak. 25 år gam-mal startade Noah Kerner Noise som har specialiserat sig på att nå unga under 30. Till uppdragen i dag hör att få unga att upptäcka Absolut. Den 21 november kom-mer han till Sverige och talar på Resumés ”101 bästa marknads-chefer”.
[Resumé 2007-10-16]

Sir Bob Geldof at Helsinki seminar: poverty can be eliminated only through trade
Rock musician Bob Geldof, a renowned as an advocate of the poor in Africa, was in Helsinki on Tuesday to speak about corporate responsibility to executives in a special event organised by Helsingin Sanomat and the development cooperation organisation Plan. "Business goes to wherever there is business", Geldof told Helsingin Sanomat before the seminar. He backed up his views with a long list of figures. Whereas the developing world needs direct foreign investment of about 40 per cent, the figure in Africa is generally two to three per cent. "If we exclude investments into the mining industry, the figure is 0.5 per cent", Geldof says. "The situation is tragic."
[Helsingin Sanomat 2007-10-02]

Öka dina kunskaper om miljön
Nyheter om klimatförändringar har duggat tätt under senare tid. Det har rapporterats om att januari i år var den varmaste januarimånaden på jorden sen man började mäta. Här i Sverige kommer det varje år in fjärilar söderifrån som man aldrig tidigare hittat så här långt norrut. Jordens medeltemperatur har de senaste 100 åren stigit med ca 0,8 grader och 11 av de varmaste åren, sedan man började göra lite mer kontinuerliga mätningar runt mitten av 1800-talet, har inträffat de senaste 12 åren!
[Konferensvärlden 2007-09-20]

Höstens heta inspiratörer
Det är alltid bra att sätta sprätt på sig själv och medarbetarna efter sommarsemestern. Det stärker samarbetsförmågan och vi-känslan i gruppen att göra något tillsammans, som inte är arbete. Men om trenden förut var att teambuilda på en höghöjdsbana i skogen är det inspirationsföreläsningar som gäller nu. På den överhettade arbetsmarknaden är tiden dyrbar, det krävs snabba ryck, när man ska motivera och utveckla sin personal.
[NyTeknik 2007-09-05]

De drar in miljoner på att hålla låda
Företagsledare, artister och äventyrare är givna favoriter i talarstolen. Och branschen växer så det knakar. Klimatfrågan, Kina och konsten att behålla sin personal är några av de hetaste trenderna inför hösten.
[Dina Pengar.se 2007-08-20]

Al Gore näringslivets drömtalare i höst
Företagsledare, artister och äventyrare är givna favoriter i talarstolen. Och branschen växer så det knakar. Klimatfrågan, Kina och konsten att behålla sin personal är några av de hetaste trenderna inför hösten.
[Dagens Industri 2007-08-20]

Höj värdet på eventet med rätt talare.
Att vara trendig behöver inte bara innebära att du har det senaste modet eller målar hemmet i rätt färger. Valet av talare och föreläsare följer också trender, och nu är så kallade ”doers” – människor med självupplevda erfarenheter, talare inom miljö och hållbar utveckling och det mjuka ledarskapet som är det senaste på konferenser och kick offer.
[CE magazine 2007-08-01]

Roberto pratade om revolt
För andra året arrangeras i samband med Peace & Love också särskilda temadagar med t ex debatter, föreläsningar och workshops under tiden tisdag till torsdag på Galaxen. Förra året var temat demokrati, i är det revolution och det har dessutom delats in i tre olika underteman (Den inre revolutionen, den kulturella samt sinnets revolution) som olika kända och okända ansikten bjudits in att debattera kring.
[Dalarnas Tidningar 2007-06-27]

Kom ut ur garderoben
Företagsdoktorn Mark Thompson om svenska chefer
[E24 2007-06-19]

Look who's talking to your colleagues
Inviting interesting speakers into the workplace can keep staff engaged, says Rhymer Rigby
[Financial Times 2007-06-18]

Näringslivet behöver fler Göran Persson
Göran Perssons inträde i PR-branschen gav en hel del PR. Snabbt kom debatten att handla om faran för demokratin när en statsminister går till näringslivet efter "bara" knappt ett års bortavaro.
[Dagens Media 2007-06-11]

Sluta fega!
”Våga ta fighten, du slipper i alla fall bli uppäten av lejonen.” Det säger Paolo Roberto i en intervju i ungdomsbilagan Mot strömmen.
[Världen idag 2007-06-05]

Träna med VD
Friskvårdsbidraget är bara en bonus för dem som redan lever sunt. Motion på kontorstid är enda sättet att minska sjukskrivningarna.
[Veckans affärer 2007-05-11]

Poynter-studie: Långa texter på nätet inget hinder
Sedan 1990 har Poynter Institute undersökt hur redaktionellt material och annonser uppfattas och läses. Hur rör sig ögat över sidorna? Hur stor del av artiklarna och annonserna läses/uppmärksammas?
[Medievärlden 2007-04-25]

Tala är guld
Det är rusning efter kunniga och underhållande föreläsare. Talarbranschen växer så det knakar men vad är det man pratar om egentligen?
[DN 2007-03-18]

Konsten att orka
Den här berättelsen börjar klockan sju en septembermorgon, alldeles nedanför Akropolis i Aten. Det var ännu mörkt ute, TV-teamens strålkastare lyste starka, en musikkår spelade en marsch. Vi var ungefär 100 löpare från länder världen över som skulle springa det 246 kilometer långa loppet Spartathlon, som klassas som en världens mest krävande löpartävlingar.
[Konferensvärlden 2007-03-15]

Speakers corner - Att arrangera ett seminarium
- Det är viktigt att man bestämmer sig för vilken känsla man vill skapa. Vi uppmanar alltid kunden att tänka till om det.
[Kick Off 2007-03-12]

Paolo Roberto - mer än en slugger
Inför alla slags möten, vare sig det är via telefon, över en videokonferens eller öga mot öga i en personlig rendez-vous, så uppenbarar sig förväntningar och förutfattademeningar. Man skapar sig gärna en bild, som är omedvetet indoktrinerad av media och övriga informationskällor.
[Kick Off 2007-03-12]

Trender för lyckade konferenser
Många företagsledningar har betalat dyrt för en konferens, ett seminarium eller en föreläsning - utan att de anställda vare sig jobbar bättre eller förstår mer av företagets mål och visioner efteråt. Det blir bättre resultat för det företag som satsar på "konfeteinment" och låter deltagarna roas, beröras och informeras på samma gång.
[Affärsvärlden 2007-02-13]

Viktigast hitta andras motivation
Ett nödvändigt ont som klaras av slentrianmässigt en gång om året men som sällan leder någonstans – så ser utvecklingssamtalen ut på många arbetsplatser. Marika Ronthy, chefshandledare och vd för Amfora samtal & ledarskap, är förvånad över att utvecklingssamtalen inte används mer för att skapa engagemang för jobbet.
[Dagens Industri 2007-02-12]

Nisse Simonson ger sina bästa talartips
Utsedd till årets talare 2006 berättar Nils omnågra tips för att göra sina föreläsningar riktigt bra.
[Östersunds-Posten 2007-02-08]

Rune Larsson inspirerade Emharts personal
När Emhart glass hade sina årliga kickoff i veckan skulle medarbetarna verkligen motiveras. Långdistanslöparen och äventyraren Rune Larsson höll föredrag om konsten att orka.
[Dagbladet 2007-02-05]

Medarbetare med balans i livet presterar bättre
Företagen har trimmat, slimmat och organiserat. Nu har tiden kommit för de mjukare frågorna. Det är en tydlig trend som Pär Lager, vd för Talar­forum, ser. -?Om man tittar på vilka ämnen som är mest efterfrågade handlar fem av de tio i topp om mjukt ledarskap, säger han.
[Dagens Nyheter 2007-02-01]

Medarbetare med balans i livet presterar bättre
Företagen har trimmat, slimmat och organiserat. Nu har tiden kommit för de mjukare frågorna. Det är en tydlig trend som Pär Lager, vd för Talarforum, ser. - Om man tittar på vilka ämnen som är mest efterfrågade handlar fem av de tio i topp om mjukt ledarskap, säger han.
[Dagens Nyheter 2007-02-01]

Han är Sveriges populäraste talare
Nisse Simonson är nu Sveriges mest eftertraktade i sitt gebit. Han turnerar Sverige och Europa runt med sin föreläsning: ”Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?” Sverige är det land där folk äter bäst, motionerar mest och har bäst arbetsmiljö – ändå mår många människor väldigt dåligt.
[Metro 2007-02-01]

Konsten att spegla naturens själ
Luftballongen svävar sakta över floden i den ångande regnskogen. På nästa bild plirar en surikat nyfiket upp från sanddynerna i Kalahariöknen. På den tredje ses en skimrande kungskobra redo för attack. Mattias Klum är inte bara en av våra främsta fotografer och filmare utan även en eftertraktad föreläsare hos Talarforum.
[Konferensportalen 2007-01-29]

The tipping point - Fallet klimatfrågan och hållbar utveckling
"Trends are worth trillions" säger managementgurun Tom Peters. Och visst ligger det mycket i vad Peters säger. I en tid av globalisering inte bara sprids trender snabbare än någonsin, de omfattar också mer människor än någonsin. Detta gör att de ekonomiska konsekvenserna av trender, såväl positiva som de negativa, blir större än någonsin.
[Konferensportalen 2007-01-20]

När själen blir storindustri
Självkänsla nu! är en av böckerna på pockettoppen just nu. Men inte bara författare, utan också idrottare, terapeuter och coacher vill hjälpa oss att må bättre. Själens marknad har exploderat.
[Göteborgsposten 2007-01-20]

Coaching ny trend i växande må-bra-bransch
Coacha ett innebandylag eller ett företag. Det är inte så stor skillnad, tycker Kristina Landgren Carestam som vunnit allt som går att vinna som förbundskapten i innebandy.
[GöteborgsPosten 2007-01-20]

Mysteriet om våra hjärnor
Den mänskliga hjärnan är universums mest okända och komplicerade skapelse. Det är något vi använder hela tiden och hjärnan kan utvecklas, minnas bättre och lära sig mer. Nisse Simonson åker runt och lär det svenska folket hur våra hjärnor fungerar.
[Göteborgsposten 2007-01-14]

Fler köper in talartjänster
Fjärde kvartalet förra året uppnåddes den högsta försäljningen någonsin i kompetensnätverket Talarforums elvaåriga historia.
[Metro 2007-01-09]

Ökenrallyt mål för affärerna
Hon har brutit de flesta ben i kroppen, men viljan är starkare än smärtan hos 38-åriga Annie Seel. På lördag startar hon för andra gången i världens hårdaste motortävling, Dakarrallyt. Finansieringen klarar hon själv genom att hålla föredrag om att starta och driva företag.
[Dagens Industri 2007-01-04]

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?
Sverige är ett fantastiskt land att bo och arbeta i. Vi jobbar endast 8% av vår livstid, vi har världsen bästa fysiska arbetsmiljö, världens bästa sociala skyddsnät, vi motionerar mest, äter bäst och lever längst. Dessutom är vi enligt statistik ett av världens fem lyckligaste länder. Så hur kommer det då sig att vi är världens i särklass sjukaste folk?
[Konferensvärlden 2006-12-17]

Talare gräver guld
Föredrag om hållbar utveckling är den senaste trenden när svenska företag bokar talare. Men personlig utveckling är fortfarande hett. "Föredragen som efterfrågas har gått från att vara underhållande till att bli allt mer nyttoinriktade, säger Pär Lager, Talarforums nye vd.
[Dagens Industri 2006-12-15]

Fins gud där ute Christer?
Christer Fuglesang, Sveriges första rymdfarare, kommer att få bråda dagar där uppe. Amerikanska rymdflygstyrelsen Nasa beskriver hans uppdrag som det svåraste som hittills utförts i rymden.
[Aftonbladet 2006-12-02]

Fuglesangs rymdfärd värd en förmögenhet
Den svenske astronauten Christer Fuglesang har sin ekonomi tryggad när han nästa vecka blir den förste svenske rymdfararen. Men det är inte astronautlönen på runt 60 000 kronor i månaden som kan göra honom rik utan en karriär som föredragshållare med stjärnstatus.
[E24 2006-12-01]

Paolo slog till på Stallgården
Inspirationskvällen var en del i Höganäs kommuns så kallade kompetensstege som handlar om vidareutbildning av personalen.
[Helsingborgs Dagblad 2006-11-26]

Reklamen måste engagera konsumenterna
Konsumenternas intresse för shopping IRL minskar. Det säger den brittiske trendanalytikern Sean Pillot de Chenecey, som igår var på besök på dr-dagen för att tala om framtida konsumtionsmönster.
[Dagens Media 2006-11-23]

Kommunicera mera
- Era lastbilschaufförer ska ha uniform, det är ju de som träffar era kunder. Och varför inte ge dem visitkort att ge till kunderna?
[www.akeri.se 2006-11-17]

Vi har en övertro på ord!
"...vi behövde inte en konsult som stod och talade om förändringsprocesser..." - "...Vi ville ha något som var mer emotionellt än så."
[Konferensvärlden 2006-11-10]

Från Regering till Talarforum
Pär Lager - ny VD på Talarforum
[Konferensvärlden 2006-11-10]

Höstläsning
Stefan Einhorn, professor vid Karolinska Institutet, föreläsare, författare mm. som skrev boken "Konsten att vara snäll" som ligger till grund för hans populära framträdanden som talare.
[Konferensvärlden 2006-11-09]

Att coacha sig solo över Atlanten
Pia L'Obry befann sig ensam ombord en extrem kappseglingsjolle, mitt ute på Atlanten i 32 dygn. Här är hennes historia.
[Konferensportalen 2006-11-09]

Hallå där... Pär Lager, ny VD på Talarforum.
Intervju med Talarforums nya VD, Pär Lager
[Kick off 2006-10-15]

Det ska vara en Lottie i år...
Talarforums Vd om de mest populära föreläsarna just nu.
[Göteborgsposten 2005-04-20]

I brytpunkten föds Tropicana
Om Gurun Frans Johansson (Att:tention)
[Att:tention 2005-03-06]

Snokarsamhället
SvD:s ledarskribent i samtal med Pär Ström
[Svenska Dagbladet 2005-02-14]

Bandyknallen i ryska Kazan
Kenth Hultqvists unga satsning lyckades. (SvD)
[Svenska Dagbladet 2005-02-07]

Frans Johansson - mixaren
Mannen bakom boken "The Medici Effect" (stor fil)
[Personal och Ledarskap 2005-01-15]

The mixing of cultures drives innovation
What does goat milk, spiders and fishing lines have in common? (Engelsk artikel om Frans Johansson)
[Harvard Business Review 2004-12-18]

The Place where new happens
Om Frans Johansson och utdrag ur hans bok
[Currents 2004-12-12]

Bandykapten med framtidstro
Göteborgs framtidsplaner, uppvisningsgren i Turin-OS och ryska satsningar lockar.
[Svenska Dagbladet 2004-12-12]

Moderskapet väcker upprörda känslor
Rigmor Roberts inlägg i SVD:s debattserie "Feminist Javisst!"
[Svenska Dagbladet 2004-12-06]

Sibiriskt äventyr i 60-gradig kyla
Expedition Siberia är slut och äventyrarna Mikael Strandberg och Johan Ivarsson är åter i Sverige
[Dagens Nyheter 2004-05-04]

Inget snack om saken - att tala är guld
Föreläsningar och tal vid arrangemang, utbildningar och events lönsam bisyssla för kändisar och internationella tungviktare
[Svenska Dagbladet 2004-01-10]

Tala ÄR guld
Tala är guld. Det är uppenbart. När andra företag hukar under lågkonjunktur och sviktande börskurser går Talarforum, ett företag som säljer talare, coacher och utbildare till andra företag, med ökande vinst.
[Svenska Dagbladet 2003-05-30]

Stäm tid med dig själv
Våga fråga dig själv vad du vill med ditt liv! Psykoterapeuten och kåsören Per Naroskin uppmanar oss att regelbundet föra en dialog med vårt inre.
[Hälsa 2003-03-10]

Talare är en färskvara
Talarforums VD om de senaste trenderna inom branschen
[Säljaren 2003-03-01]

Pratkvarnar till salu
Föredragshållare billigt alternativ till kurser i näringslivet
[Ny Teknik 2003-02-05]

Stressa gärna, men vila!
Läkaren Clas Malmström jobbar med utbrända personer
[Nyhetsposten 2003-02-03]

Visionen blev verklighet
Framtidens möte sker öga mot öga, siar framgångsrika företagare
[Dagens Nyheter 1996-09-12]

Artiklarna är i PDF-format. Du behöver Adobe Reader för att öppna och läsa dem

Artiklarna är i pdf-format.
Om du inte har Adobe Reader installerat kan du ladda hem
det här.

Ladda ner Adobe Reader

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta