Hem > Personligheter > Anna Bennich Karlstedt

Anna Bennich Karlstedt

Anna Bennich Karlstedt

Anna Bennich Karlstedt

Psykolog och populär föreläsare

Anna Bennich Karlstedt är psykolog och har många års erfarenhet som föreläsare och utbildare inom stress, stresshantering, konflikthantering och liknande områden.

Hon är en uppskattad föreläsare som på ett vardagsnära och ofta humoristiskt sätt beskriver psykologisk kunskap så att det blir begripligt. Hon ger konkreta tips och råd så att man på egen hand kan börja göra små förändringar som ger resultat.

Anna är återkommande expert i "Relationsakuten" i Nyhetsmorgon på TV4, stående expert i tidskriften MåBra, skribent och krönikör på sajten Psykologiguiden samt återkommande expert i radio (till exempel i "Kropp & Själ" i P1 och Morgonpasset i P3) och tidningar. Gjorde nyligen en serie för UR i SVT om specifik social fobi där hon behandlade fyra unga personer med så kallad talrädsla, medverkade också en säsong som expert i TV-programmet "Helt Sjukt".

2014 nominerades Anna till Stora Psykologpriset – ett prestigefyllt branschpris som delas ut en gång per år i Sverige. Hon nominerades för "hennes förmåga att kunna omvandla psykologisk forskning till lättfattlig information med konkreta vardagsexempel och på så sätt nå ut till allmänheten, samt hennes breda kunskapsområde som spänner över flera fält utan att tappa i kunskapstyngd och seriositet".

Anna är utbildad till psykolog vid Stockholms universitet. Hon driver eget företag och arbetar bland annat med stress, sömn, ångest och depression, men också med relationer/parterapi, ledarskap och livsstilsfrågor. Anna arbetar även deltid som HR-chef på ett medelstort byggföretag i Stockholm.

Under 2015 kom Anna ut med boken "Sjukt stressad".

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se