Hem > Inspiration > Boktips

Shaken! [Not störd]

Historien om Glada Hudik-teatern

av Petter Karlsson

Glada hudik-teatern liknar ingen annan teater.

Vid första anblicken en fartfylld föreställning full av medryckande rockmusik och varm humor. På ett djupare plan ett av de vackraste projekt om kärlek, upprättelse och människovärde som någonsin har genomförts i vårt land.

I boken Shaken! [Not störd] möter man bland andra den blinde kapellmästaren Bengt Hallberg, som bara behöver höra första takten för att pricka tusentals låtar, Maja Karlsson som har Downs syndrom och som drömmer om en karriär som skådespelerska. Möt också Bosse Andersson som inte ens kan tio ord, men ändå levererar så pricksäkra repliker att folk vrider sig av skratt i bänkarna. Och så Hudiksvalls egen Elvis, förstås vedhuggaren Toralf Nilsson som har gått från utstött särling till stjärna i en musikal som har setts och älskats av över hundra tusen svenskar.

Shaken! [Not störd] är skriven av författaren och journalisten Petter Karlsson som under flera år följt Glada Hudik-teatern. Han har jobbat i över tjugo år på Expressen och skrivit ett flertal böcker, bland annat om den handikappade os-simmaren David Lega, Evert Taube och Astrid Lindgren.

Förlag: Sellin & Partner Bok och Idé AB
Utgiven: 2009
ISBN: 9170553890

Shaken! Not Störd - Petter Karlsson

Fler boktips

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta