Hem > Inspiration > Boktips

Long Tail

Varför framtidens ekonomi handlar om att sälja mindre av mer

av Chris Anderson

Vad händer egentligen när allt i världen blir tillgängligt för alla? När det samlade värdet av miljontals produkter som endast har sålt några enstaka exemplar är detsamma eller till och med överstiger värdet av de få produkter som sålt i miljoner exemplar? När några ungar kan spela in en skiva utan att ha några vinstintressen och få samma spridning som en stor professionell medieorganisation?

I Long Tail visar Chris Anderson, chefredaktör på tidningen Wired, hur vi nått hit och vilka möjligheter som finns. "Även om vi fortfarande söker efter hits har de inte samma genomslag som tidigare. Vad vill konsumenterna ha istället? Inget särskilt. Deras preferenser sprids med vinden in i tusentals olika nischer", skriver han och förklarar att framtidens handel kommer att koncentreras på det som vi tidigare betraktat som felsatsningar. Det är inte längre att bli etta på Amazons bästsäljarlista som är affärsidén, utan att vara en del av den ändlösa svansen.

"Andersons bok har betytt mycket för Googles strategiska utveckling. Läs detta briljanta tidsdokument!" - Eric Schmidt, VD Google

Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgiven: 2007
ISBN: 9185555088

Länkar:

Bokens hemsida

Long tail - Varför framtidens ekonomi handlar om att sälja mindre av mer (Chris Anderson)

Fler boktips

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta